Annons

Annons

Annons

Fotboll

BK30 körde över ligajumbon – utmaningen var att ta motståndet på allvar: ”Upp till oss att göra jobbet”

BK30 gästade bottenlaget Gustafs GoIF som inte bara var poänglösa utan också mållösa inför matchen. Därför låg fokus hos gästerna på att inte underskatta sina motståndare. Vilket laget löste galant.

– Vi skulle inte vara nonchalanta utan trycka gasen i botten. Det tycker jag vi lyckas bra med i 90 minuter, säger assisterande tränare Johan Andersson.

Text

BK30 fick fira mål många gånger under lördagen. Och för Wilma Hedenström och Ella Gunnarsson fortsätter det att rulla på.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Under den senaste tiden har BK30 fått en jobbig vana att tappa sina ledningar och initiativ i matcherna. I två raka matcher har ledning omvandlats till 2–2. Och i en tajt tabell ville nu laget försöka ta rygg på toppen istället för att närma sig bottengänget.

Så i lördagens bortamatch mot Gustafs GoIF fanns bara seger i sinnet. Och förutsättningarna var speciella, hemmalaget låg nämligen sista, hade inte tagit några poäng eller gjort något mål ännu. Man hade också en förkrossande målskillnad på 0–59.

Annons

– Det var ganska mycket prat om att inte underskatta dem och att det var upp till oss att göra jobbet, säger assisterande tränare Johan Andersson om förberedelserna.

Han fortsätter:

– Vi tryckte hårt på att göra jobbet, att inte fuska någonstans och inte ge bort något. Vi skulle inte vara nonchalanta utan trycka gasen i botten. Det tycker jag vi lyckas bra med i 90 minuter.

Annons

Som Andersson antyder skulle BK30 lyckas städa av ligajumbon. Det dröjde knappa 20 minuter innan Wilma Hedenström spräckte nollan. Och sedan rullade det på genom Clara Lostelius Vikman och Ella Gunnarsson innan första halvlek var över.

Assisterande tränare Johan Andersson och huvudtränare Tony Torstensson.

Bild: Eric Blomqvist

Efter paus skulle gästerna göra lika bra ifrån sig och gå från 0–3 till 0–6. Målen i den andra halvleken gjordes av Caroline Murray, Linnéa Liimatainen och Elma Alisic.

Efteråt är laget både glada och lättade.

– Det var väldigt speciella förutsättningar för det handlar om när vi får hål på dem. Det man är lite rädd för att det ska ta tid, men vi hade bra med tålamod och när vi får hål på dem så släpper det lite. Så det var skönt att vinna och spela bra, säger Johan Andersson.

Assisterande tränare Johan Andersson vill rikta sin respekt mot motståndarna Gustafs GoIF som aldrig vek ned sig trots sin tuffa situation.

– Jag vill ge en jätteeloge till dem. Man vet ju hur det är att ligga under stort och de är medvetna om hur deras situation ser ut. Jag tycker att de jobbar hårt i försvarsspelet och är jättenoggranna. De krigar för varje poäng de kan få och kommer säkert få ut mer av det här senare, säger han.

Annons

Matchfakta

Gustafs GoIF–BK30 0–6 (0–3)

Mål: 0–1 (19) Wilma Hedenström, 0–2 (39) Clara Lostelius Vikman, 0–3 (45+2) Ella Gunnarsson, 0–4 (67) Caroline Murray, 0–5 (74) Linnéa Limataiinen, 0–6 (83) Elma Alisic

Publik: 85

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan