Annons

Annons

Annons

Bandy

Snart semester för VSK-spelarna – men först tester: ”Ett ordentligt fysmonster”

Snart går VSK-spelarna på sommarledighet men för att ha sina individuella träningsprogram klara för sig skulle tester göras först. Styrka, snabbhet och spänst var det som skulle mätas och lite tävling blev det mellan lagkamraterna.

– Det är väl vad som driver oss fram i träningen överlag det blir extra roligt att tävla med de andra, säger Joel Engström.

Text

Rasmus Sjöström pekas ut av sin lagkamrat Joel Engström som: "ett ordentligt fysiskt monster”.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Mitten på juni och bandysäsongen är sedan länge förbi. Men i VSK håller man på att avsluta en träningsperiod för att gå in i nästa som också betyder ledighet.

Men innan spelarna kan ta semester och då sköta all träning på egen hand så skulle fystester göras.

– Sex veckor sedan vi gjorde samma tester så det är ju en avstämning. Vi gör tester för att styra nästa periods träning, så det är inte för om man tränar eller inte. För tränar vet jag ju att vi gör, det här är mer för att individualisera och styra allas träning rätt, säger assisterande tränare Johan Ganebro.

LÄS ÄVEN: Väntad miljonförlust för VSK – så ska klubben vända ekonomiska krisen: "Hotar inte elitlicensen"

Annons

Annons

Ganebro berättar att testerna som görs är grundläggande styrketester som knäböj, bänkpress, frivändning samt marklyft. Och efter det spänst och snabbhet.

– Det är också för att se hur vi ligger till där och se hur styrkan hänger ihop med explosiviteten. För det är ju inge bra om vi blir mindre explosiva och starkare då har vi misslyckats någonstans. Vi vill att de ska gå hand i hand, säger han.

Invägning för Magnus Joneby med assisterande tränare Johan Ganebro i bakgrunden som styrde testerna.

Bild: Eric Blomqvist

Är det någon som sticker ut i gruppen på de här testerna?

– Vi är väldigt homogena och sticker inte ut, vi är mycket jämnstarka. Gruppen sticker ut för att vi är så komplett starka.

LÄS ÄVEN: Bandyschemat spikat – de möter ditt lag i damernas elitseriepremiär

Men visst finns det egenskaper som sticker ut. Joel Engström briljerade i spänst testet som han också la en del i prestige i.

– Alltid kul att få mäta sig och utvecklas, så det är roligt att göra tester trots allt. Det brukar annars vara en ångest grej men det är kul med det här gänget, säger han.

Annons

Han fortsätter:

– Ja spänsten och löpning är väl min grej, det är väl där jag briljerar. I bänkpress och sådär ligger jag långt efter.

Bäst spänst i laget hade Joel Engström.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Vem är det som är starkast?

– Jag tror ändå att Kjelle (Henrik Kjelsson) överraskar, han bänkade väl över hundra. Så han är man ju imponerad av. Sedan så är ju Ramme (Rasmus Sjöström) också ett ordentligt fysmonster. Han är rätt allsidig av sig också.

Det känns som att det blir rätt tävlingsinriktat mellan er?

– Jo exakt, det blir ju det. Och det är väl vad som driver oss fram i träningen överlag det blir extra roligt att tävla med de andra, säger Joel Engström.

Holmberg laddade på i sprinten.

Bild: Eric Blomqvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan