Annons

Annons

Annons

Fotboll

Stekheta BK30 – sju raka utan förlust: "Mycket enklare att somna på kvällen"

BK30 fortsätter att gå starkt i division 1 norra Svealand. Under onsdagen vann Västeråslaget med 4–1 borta mot Bele Barkarby. Nu har BK30 sju raka matcher utan förlust.

– Det är mycket enklare att somna på kvällen och vakna upp på morgonen när det går så här bra, säger Johan Andersson, BK30:s assisterande tränare.

Text

Anmäl text- och faktafel

BK30 vann med 4-1 borta mot Bele Barkarby

Bild: Arkivbild, Eric Blomqvist

BK30:s starka form fortsätter. Västeråslaget vann med 4–1 borta mot Bele Barkarby under onsdagen. Nu står de vitsvarta på tre raka segrar i division 1 norra Svealand. Dessutom är laget obesegrat i de sju senaste matcherna i serien.

Johan Andersson, BK30:s assisterande tränare, njuter av lagets formtopp.

– Det känns riktigt bra. Det är mycket enklare att somna på kvällen och vakna upp på morgonen när det går så här bra, säger Andersson.

Annons

Den assisterande tränaren fick se sitt BK30 ha 0–0 mot Bele Barkarby efter en halvlek. Sen avgjorde bortalaget matchen under de sista 45 minuterna.

Annons

– Det var rättvist med 0–0 efter första halvlek. Det var jämnt spelmässigt och kunde gått hur som helst. Jag tycker att vi äter oss in i matchen och har en period på tio minuter, en kvart där vi är bra i första. Men Bele kommer tillbaka efter det. Vårt lag blir ganska långt och de passar igenom oss.

– Sen gör vi lite korrigeringar inför andra halvlek. Där är vi riktigt bra. Vi kommer till fler lägen i offensiven och Bele orkar inte riktigt. Vi gör 1–0 och jag tycker att vi har kontroll efter det. Sen kommer 2–0 och 3–0 snabbt efter varandra och det dödar spänningen.

Andersson hyllar lagets defensiv efter segern.

– Elma Alisic och Clara Jutström gör riktigt bra insatser som mittbackar. De stoppar Beles anfall på ett effektivt sätt tillsammans med Ella Wilson i mål, som gör en fantastisk insats.

– Det är kul att vi får till det defensivt. Vi vet att vi är starka offensivt, men har fått jobba lite på försvarsspelet under säsongen.

Johan Andersson och Tony Torstensson fick se BK30 göra fyra mål i andra halvlek

Bild: Eric Blomqvist

BK30 fortsätter att hänga med i tabelltoppen. De vitsvarta ligger fyra i serien och skuggar topptrion. Västeråslaget ligger två poäng bakom Bollstanäs, tre poäng bakom Gamla Upsala och sex poäng bakom Sandviken. Men Andersson vill inte att BK30 fokuserar för mycket på tabelläget.

Annons

– Det är en klyscha, men vi tar det match för match. Vi är ett ungt lag och det är viktigt att vi inte svävar iväg. Sen ska vi komma ihåg att vi har spelat en match mer än de tre topplagen.

Annons

Den 6 juli kan BK30 fortsätta att sätta press på topptrion. Då ställs Västeråslaget mot serieledande Sandviken. Det ser Andersson fram emot.

– Vi har en jätterolig match framför oss. Det är skönt att vi kommer in i den med en bra form. Vinner vi där kan vi ta in ännu mer på topplagen.

– Sandviken är jätteduktiga offensivt och där får vi se upp. Det känns som de vill spela mycket på omställning, även om de kanske inte håller med mig. Då måste vi hålla koll på deras anfallare (Simone Edefall) som har gjort 19 mål och är seriens skyttedrottning.

I april spelade BK30 borta mot Sandviken i seriens första omgång. De vitsvarta föll med 4–3. Det här minns Andersson av den matchen.

– Det var lite Hawaii–fotboll. Vi hade lika gärna kunnat vinna. Vi ledde med 3–2 och hade lägen att göra 4–2 och stänga matchen.

Matchfakta

Division 1 norra Svealand

Bele Barkarby FF – Västerås BK30 1–4 (0–0)

Mål: 0–1 (71) Linnea Liimatainen, 0–2 (80) Elma Alicic, 0–3 (84) Caroline Murray, 1–3 (86) Johanna Kilegran, 1–4 (90+4) Wilma Hedenström.

LÄS ÄVEN: Uppges flytta över verksamheten till VSK – BK30 ovetande: "Nyheter även för mig"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan