Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Kör ju ifrån allt och alla om och om igen – här är Veckans Lag

En ny vecka har gått och många speedwaymatcher har körts.

Nu vänder elitserien vilket betyder att varje match innebär tre poäng att köra om.

Här är förarna som gjort det bäst under veckan som gått.

Text

Siffran inom parentes anger hur många gånger föraren tagits ut i Veckans Lag under säsongen.

1. Michael Jepsen Jensen, Smederna (2)

Michael Jepsen Jensen.

Bild: Jonas Brännmyr

De regerande mästarna blev första lag den här säsongen att besegra den stora guldkandidaten Indianerna. Starkast i Smederna var dansken Jepsen Jensen som med sina 16+1 poäng bara tappade en poäng på sina sex heat. Inledde kvällen med en femetta tillsammans med Fredrik Lindgren då han ersatte Przemyslaw Pawlicki och sedan rullade det bara på.

Annons

Annons

Läs även: Hyllad med guldklockan – sedan buades Fredrik Lindgren ut: "Jag bad om ursäkt"

2. Antonio Lindbäck, Masarna (2)

Antonio Lindbäck.

Bild: Rickard Pettersson

Masarna hade inte mycket att sätta emot när man gästade Västervik och fick vända hem med en 36-54-förlust i bagaget. Ett glädjeämne för Avestalaget var ändå Antonio Lindbäck som inledde lite trevande med en enpoängare, men sedan tog elva poäng på de resterande fyra heaten. Avslutade med en femetta tillsammans med Kim Nilsson och snyggade därmed till siffrorna något.

Läs även: Förlustsviten förlängd – men Masarna ger inte upp slutspelsdrömmen: "Kan absolut utmana"

3. Bartosz Zmarzlik, Vetlanda (4)

Bartosz Zmarzlik.

Bild: Rickard Pettersson

Det börjar ju nästan bli tjatigt, men den 24-åriga polacken kör ju ifrån allt och alla om och om igen. En ny fullpottare kom mot Piraterna hemma i tisdags och frågan är vem som ska kunna stoppa Zmarzlik i år. 133 poäng på nio matcher har det blivit så långt. Oerhört imponerande!

Annons

4. Artem Laguta, Vetlanda (1)

Artem Laguta.

Bild: Pove Persson

Annons

I skuggan av fenomenale Zmarzlik stod även Artem Laguta för en glimrande insats mot Piraterna. 14+1 poäng på fem heat innebär full pott och enda gång han inte var först över mållinjen var i heat 12 då han tog en femetta tillsammans med Dominik Kubera. Duon Laguta och Zmarzlik kommer bli Vetlandas vassaste vapen i kampen om guldet mot främst Indianerna.

5. Chris Holder, Indianerna (3)

Bild: Jonas Brännmyr

För första gången i år gick Indianerna poänglösa från en match när Smederna kom på besök. Var tillsammans med Vaclav Milik den som stod för godkänd körning och den enda som rådde på kvällens gigant Michael Jepsen Jensen. Avslutade med en femetta med Milik och putsade slutsiffrorna något.

Läs även: Flera förare underkända när Indianernas förlustnolla sprack: ”Åkte mest längst bak och tittade på”

6. Peter Kildemand, Västervik (1)

Peter Kildemand.

Bild: Jessica Eriksson

Annons

Med ett ingångssnitt på 1,458 var det en otroligt stark förare som Västervik mönstrade på reservplats mot Masarna. Kildemand visade också vilken fart han har och tog maximala 10+2 poäng på sina fyra heat. Blev med det lagets bästa poängplockare.

7. Gleb Chugunov, Smederna (1)

Bild: Jessica Eriksson

Annons

Den ryska talangen fick lämna Rospiggarna i det senaste transferfönster och Smederna högg direkt. Under torsdagen fick Chugunov göra debut för Eskilstunalaget mot Dackarna. Från sin reservplats plockade han 10+1 poäng på fem heat – bäst i laget! Var inblandad i samtliga tre femettor Smederna tog i matchen, som slutade med förlust.

Läs även: Fick kicken från Rospiggarna för två veckor sedan – vann första JVM-deltävlingen

Lagledare: Jerker Eriksson och Jimmy Jansson, Smederna (1)

Jerker Eriksson.

Bild: TT

Gjorde troligtvis säsongens värvning när man tog över Gleb Chugunov från Rospiggarna. Den unge ryssen levererade direkt hemma mot Dackarna, när ingen annan i laget kom upp i nivå. Tisdagens match slutade desto bättre när man blev första lag för säsongen att besegra Indianerna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan