Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Demokraterna gör skillnad i Norberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenterna vill ha ett tiggeriförbud i Norberg.

Bild: TT

Annons

Det har nu gått nio månader sedan Demokraterna i Norberg gjorde sitt inträde på den politiska scenen i Norberg. 451 personer lade sin röst på oss och det är dags att stämma av om det var ett bra beslut att rösta på oss.

Vi vågar lyfta ämnen som andra blundar för.

• Förbud mot tiggeri

Vi har som enda parti lyft problemet med att utsatta människor tvingas tigga för sitt uppehälle. Enbart företeelsen är ovärdig och inhuman och bör inte accepteras i vårt rika välfärdssamhälle. Vi har föreslagit att insamlandet av pengar görs tillståndspliktigt och rent tiggeri förbjuds.

Samtliga partier utom SD röstade ner förslaget med motiveringen att de inte ville belasta polisen med fler arbetsuppgifter och att det skulle försvåra för andra föreningar som Lions och Röda korset. Att vi skall avstå från att sätta upp ordningsregler för att man inte vill belasta polisen är en udda och krystad formulering.

Annons

Annons

Vi kan konstatera att S-styrda Eskilstuna har med stöd av C och M lagt samma förslag och har nu fått rätt av förvaltningsrätten. Stefan Löfven har kommenterat domen och skall följa det med intresse, säger han.

Frågar man dem hur S och ”Hela Norberg” skall lösa situationen blir det tyst. Något eget förslag till att förändra villkoren för dessa utsatta och utnyttjade människor har man inte. Norbergs invånare för väl vara dem som avgör vilka av oss som är seriösa eller inte. Vi anser att humanismen skall gälla för alla – oavsett härkomst.

• En trygg och säker hemtjänst.

Kvaliteten på hemtjänsten i Norberg har vi diskuterat och debatterat sedan vi informerades om vänsterpartiets arbetstidsprojekt. Som det nu ser ut verkar verksamheten vara i fritt fall.

Det borde i vilka andra sammanhang som helst vara självklart att, när någon är i behov av hemtjänst, skall personen kunna vara trygg med de människor som kliver in i hens hem.

För att jag som arbetsgivare skall kunna vara förvissad om att min personal är omdömesgill och pålitlig och skall kunna styrka detta genom att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Har man dömts för förmögenhets- eller våldsbrott skall arbetsgivaren ha möjlighet att säga nej tack.

Detta röstade samtliga partier förutom vi, SD och Liberalerna nej till. L avstod trots att de lagt förslaget. Ett obegripligt och oansvarigt beslut.

Annons

Centerns ordförande argumenterar om att de som dömts för brott skall rehabiliteras genom att jobba i hemtjänsten. Förvissa endast om man inte dömts för grova våldsbrott eller sexualbrott. Hur skall man kunna sålla bort dessa om man inte ens kan begära ett belastningsutdrag.

Hoppas verkligen att inte detta blir regel inom hemtjänsten i Norberg för då är det bäst att flytta.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

John Ellard

Anna Lindgren

Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy