Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

SM -guld för Köpings nyförvärv – Med Guns 'n' roses: "Kommer satsa på det här"

Till hösten ska han spela med Köping Stars.

Redan nu under helgen blev Lukas Friberg svensk mästare i streetbasket med kompislaget Guns ’n’ roses under SM-veckan i Malmö.

– Ett grymt komplement till att spela fem mot fem, sa Friberg till SVT.

Lukas Friberg tog SM-guld i 3x3. Foto: Skärmdump från SVT

Annons

I mitten av juni kritade 23-årige guarden Lukas Friberg på för Köping Stars.

Sedan bar det av till Malmö för SM-veckan och 3x3 streetbasket med kompislaget Guns ’n’ roses som förutom Friberg består av Aleks Petrovic, Olivier Övrebo Silveira och Thedore Silveira.

Guns ’n’ roses var i SM-final redan förra året, då utan Friberg, nu med honom i truppen tog sig laget förhållandevis enkelt först till semifinal där de ställdes mot Yellow Moose, ett lag bestående av lovande U18-landslagsspelare. Väl där var storleken och fysiken Guns ’n’ roses främsta vapen mot Yellow Moose skickliga skyttar och när domaren blåste av matchen var Guns ’n’ roses finalklart för andra året i rad.

Annons

Annons

– Det var fysiskt och man blir grymt trött av att bara spela tio minuter, det är ett grymt komplement till att spela fem mot fem, sa Friberg i en intervju i SVT efter semifinalen.

I finalen ställdes laget mot segertippade Blouses, en match som skulle bli om möjligt ännu tuffare och mer fysisk än semifinalen och där Friberg hyllades av SVT:s kommentatorer för sin hårda spelstil.

– En spelare som väcker känslor. Verkligen skicklig och duktig, sa kommentatorn Chris Härenstam.

– Jätteeffektiv. Han gör alla bättre i sitt lag, fyllde experten Peter Grinbergs Anell i.

Guns 'n' roses vann med 15–13 mot Blouses under SM-veckan i Malmö.

I den 35-gradiga värmen på Posthusplatsen i Malmö var det två rejält trötta lag som gjorde upp i finalen och tröttheten visade sig främst i irritation och båda lagen drog på sig mängder av fouls. Mot slutet handlade det till slut mest om straffkast för båda lagen och där var Guns ’n’ roses klart vassare och kunde efteråt titulera sig svenska mästare i den nya OS-sporten 3x3 streetbasket.

– Jätteroligt att få vinna ett SM-guld. Det var mycket kamp, mycket känslor som det ska vara. Det var tufft, sa Friberg i intervjun med SVT efter 15–13-segern.

Och fortsatte:

– Jag kommer definitivt att spela 3x3 på somrarna, det är en jätterolig spelform. Nu när man har ett SM-guld kanske man satsar lite extra, haha.

Annons

Annons

Till toppen av sidan