Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: "Anmärkningsvärt att argumentet fortfarande dyker upp i olika sammanhang när det handlar om klimatförnekandet"

Robin den Hertog (MP) svarar på insändaren "Över gränsen att kalla folk och politiker för klimatfegisar, MP!".

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Robin den Hertog (MP) är förvånad över insändarskribentens "påstående att det finns lika många forskningsrapporter från kända forskare som motsäger de rapporter som MP:s språkrör Per Bolund hänvisar till". Foto: Henrik Montgomery/TT

Annons

Med risken att jag upplevs som dumdryg medborgare vill jag gärna kommentera skribentens insändare.

Det finns flera punkter som ber om kommentar, men den som förvånar mig mest är skribentens påstående att det finns lika många forskningsrapporter från kända forskare som motsäger de rapporter som MP:s språkrör Per Bolund hänvisar till.

Annons

Annons

Jag anser att det är mycket anmärkningsvärt att argumentet fortfarande dyker upp i olika sammanhang när det handlar om klimatförnekandet, ett argument som inte håller.

Genom att gå igenom 54000 artiklar mellan 1992 och 2015 kom forskaren James Powell (Massachusetts Institute of Technology) fram till att 99,94 procent av forskarna är överens om att det är mänskligheten som ligger bakom klimatförändringarna. Det är vad man kan kalla för konsensus!

Den tidigare siffran på 97 procent från 2013 stämmer inte längre alltså.

Men, skribenten väljer att ingå gruppen som tror på avvikande forskningsresultat, som 0,06 procent av forskarna kom fram till!

Eftersom skribenten verkar vara bra informerat vad gäller forskning ser jag fram emot att få närmare referenser till rapporter av kända forskare som skribenten hänvisar till.

Rob den Hertog

MP Norberg

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan