Annons

Annons

Annons

Annons

Hon blir ny chefredaktör för Fagersta-Posten

Just nu genomför tidningarna i Västmanland en omorganisation, genom den ska den lokala journalistiken lyftas i alla kanaler. För Fagersta-Posten innebär omorganisationen att redaktionen utökas med två medarbetare varav en blir chefredaktör och nyhetschef.

Julia Engström blir ny chefredaktör och nyhetschef.

Bild: Cecilia Vangbo

Annons

Anmäl text- och faktafel

Julia Engström, i dag nyhetschef för tidningen, får den nya tjänsten.

– För mig är lokaljournalistik bland det roligaste och viktigaste som finns. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbeta med våra skickliga medarbetare i Fagersta och tillsammans med dem utveckla Fagersta-Posten. Vi har en spännande tid framför oss och det känns väldigt bra att få göra den resan tillsammans med redaktionen, säger hon.

Annons

Annons

Daniel Nordström kommer fortsatt att vara ansvarig utgivare för tidningarna i Västmanland.

- Jag har flera gånger påpekat hur tacksam jag är över engagemanget hos våra läsare. Budskapet från dem är att de efterfrågar ännu mer lokal journalistik. Det har vi lyssnat på. Denna förändring kommer att göra samtliga titlar i Västmanland ännu mer lokala, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.

I den förändrade organisationen som just nu förhandlas är planerna att VLT ska skapa en ny lokal deskorganisation för att stärka det digitala arbetet. Samtidigt ska printenheten utökas för att göra papperstidningen ännu bättre, en lokal chef ska även rekryteras för VLT:s sportorganisation.

I omorganisation blir Helena Tell chefredaktör och nyhetschef för Bbl/AT, Mats Wikman får samma tjänst på Sala Allehanda.

- Helena Tell, Julia Engström och Mats Wikman kommer att bli perfekta i sina roller. Alla tre är duktiga medarbetare med mycket god känsla för lokal journalistik. Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera just dessa tre till de olika rollerna, säger Daniel Nordström.

Annons

Annons

Till toppen av sidan