Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Nya chefredaktören om framtiden för Fagersta-Posten: ”Vill lägga mer krut på lokal sport”

På torsdagen blev det klart att Julia Engström blir Fagersta-Postens nya chefredaktör. I september tillträder hon tjänsten – och då väntar mer lokalt, mer sport och nya granskningar.

Julia Engström blir Fagersta-Postens nya chefredaktör.

Bild: Cecilia Vangbo

Annons

Anmäl text- och faktafel

Sedan ungefär två år tillbaka har Julia Engström varit en del av FP:s redaktion. Först som biträdande nyhetschef och därefter som nyhetschef tillsammans med Mats Wikman. I och med den omorganisering som nu sker på tidningarna i Västmanland – där mer fokus ska läggas på just lokaljournalistiken – tar hon nästa steg och blir redaktionens ansikte utåt som kombinerad chefredaktör och nyhetschef på plats.

Annons

Annons

– Det känns som ett jättehäftigt uppdrag! Lokaljournalistik är bland det roligaste jag vet och jag ser verkligen fram emot att arbeta närmare våra engagerade reportrar i Fagersta, berättar Julia Engström.

Vad är det som gör att du brinner så för lokaljournalistik?

– För mig handlar det om att låta ortsborna komma till tals och att finnas på plats där människor bor. Alla kommuner behöver lokal media som kan nyhetsbevaka, informera och sätta de lokala frågorna i fokus. Det är superviktigt för demokratin och samhällsutvecklingen.

Vad kan läsarna förvänta sig härnäst?

– Jag vill att vi ska lägga mer krut på den lokala sporten. Det finns så många duktiga lag och idrottare i kommunerna som jag tror att våra läsare vill höra mer om. Vi ska också fortsätta att granska och gräva, något vi jobbat med mycket de senaste åren.

Vad gjorde att du sökte tjänsten som just chefredaktör vid Fagersta-Posten?

– Under de år jag jobbat med Fagersta-Posten har det hänt så otroligt mycket spännande saker i alla tre kommuner. Och jag vill vara med och fortsätta utveckla den nyhetsbevakningen, säger Julia Engström och fortsätter.

– Sedan känns det fantastiskt att få arbeta med en tidning som har så många trogna läsare. Jag uppmuntrar folk att höra av sig med tips eller bara för att snacka. Jag vill lyssna till läsarna och lyfta deras frågor

Annons

I slutet av juni blev det också känt att Fagersta-Postens redaktion och annonsavdelning kommer att flytta från Stationsvägen till Bragevägen. Ansvarig utgivare kommer fortsatt vara Daniel Nordström.

Annons

Annons

Till toppen av sidan