Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Höga toppar och djupa dalar bland Rospiggarnas förare – förlorade mot Västervik

Rospiggarna åkte till Västervik och förlorade med 47–37. I laget fanns det båda bra och dåliga insatser. En av åkarna bjöd på riktigt bra speedway.

Text

Det blev en ny förlust för Rospiggarna i matchen mot Västervik.

Bild: Jessica Eriksson

Annons

Betygsskala: 6: Utmärkt, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Dålig

Andreas Jonsson, 4 poäng på fyra heat: Det var inte Jonssons kväll mot Västervik. Han inledde visserligen med en heatseger, men sedan gick det utför. En poäng på två heat, som följdes upp med ett stopp i det sista heatet. Kör inte Jonsson bra, då vinner inte Rospiggarna. Betyg: 2.

Andreas Jonsson.

Bild: Arkivbild, Jessica Eriksson

Rasmus Jensen, 8+1 poäng på fem heat: Rasmus Jensen visade upp prov på sin kapacitet mot Västervik. 8+1 får räcker till bättre än godkänt. Hittade ett bra ytterspår som han utnyttjade i flera heat. Har haft två bra insatser på rad nu, hoppas han kan hålla i den här formen säsongen ut. En bra kväll! Betyg: 4.

Annons

Annons

Läs även: Rospiggarna kunde inte stoppa Västervik som vann och plockade bonuspoängen

Rasmus Jensen.

Bild: Jessica Eriksson

Max Fricke, 6 poäng på fyra heat: Han har inte riktigt träffat rätt på sistone Fricke. Förra veckan var det också något som saknades för att vara mer än godkänd, men han gör det ändå helt okej mot Västervik. Banan gynnade förarna på innerbanan, något som Fricke fick prova på två gånger – och tog fem poäng. En godkänd kväll från australiensaren. Betyg: 3.

Max Fricke.

Bild: Jessica Eriksson

Viktor Kulakov, 5 poäng på fem heat: Ryssen Kulakov fortsätter göra helt okej insatser för Rospiggarna. Lite mindre poäng än förra veckan, men han gör det ändå okej Kulakov. Kanske att fansen väntar sig lite mer, men det är inte lätt i en förlustmatch, godkänt. Betyg: 3.

Viktor Kulakov.

Bild: Jessica Eriksson

Annons

Jason Doyle, 11 poäng på fyra heat: Vilken insats av Jason Doyle! Han fullständigt dominerade mot Västervik, bäst av alla. En av få i Rospiggarna som bjöd upp och störde förarna i Västervik. Elva poäng på fyra heat, mer går det inte att förvänta sig. Utmärkt körning av Doyle! Betyg: 6.

Annons

Läs även: Rospiggarna förlorade i regnet borta mot Västervik – se höjdpunkterna från matchen här

Jason Doyle.

Bild: Jessica Eriksson

Andreas Westlund, 0 poäng på tre heat: Ja vad ska man säga egentligen. Kallades in sent istället för Erik Riss och slängdes in direkt i hetluften. Lyckades inte ta några poäng i de tre heaten han körde, räcker inte till godkänt. Betyg: 1.

Andreas Westlund.

Bild: Jessica Eriksson

Tomas H Jonasson, 3 poäng på tre heat: Det blev inte många poäng idag heller, även om det ändå fanns lite hopp i hans körning. Inledde med en andraplats, men kunde inte följa upp med likvärdiga placeringar. Finns mer att ta av. Betyg: 2.

Annons

Tomas H Jonasson

Bild: Jessica Eriksson

Peter Jansson, lagledare, 37 poäng på 14 heat: Efter förra veckans vinst fanns det mycket positivt att bygga vidare på, men Västervik blev ett nummer för stort. Jansson gör inga direkta fel som märks utifrån. Räcker till godkänt idag, trots förlusten. Får hoppas på lite mer tur i nästa match. Betyg: 3.

Peter Jansson.

Bild: Svante Störlinge

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan