Annons

Annons

Annons

krönikaMasarna–Piraterna

Stefan Ericson
Ericson: "Känslan av slutspel infann sig – Masarnas fem förare bjöd på en häpnadsväckande insats"

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

KRÖNIKA.

Nej, det blir inget slutspel för Masarna i år.

Men doften och känslan av slutspel infann sig när Masarna besegrade Piraterna efter en häpnadsväckande insats.

Förutsättningarna var ju onekligen speciella. Masarna tvingades genomföra matchen med endast fem förare efter att Svemo godkänt en protest av Piraterna. Anledningen till det har jag ordat om i ett par andra texter. Känslan är att alla inblandade hade en del i att det blev som det blev.

Om Masarna var nederlagstippat på förhand, så försämrades givetvis läget än mer när det stod klart att extrainkallade Dimitri Bergé inte skulle få köra ett enda heat.

Annons

Annons

”Om jag ska vara ärlig, så trodde jag inte på seger. Jag ska inte ljuga och säga något annat”, sa en överlycklig Andreas Sundin, lagledare i Masarna, efter matchen.

Det gjorde inte jag heller.

Hur skulle Masarnas femma kunna matcha det ändå ganska namnkunniga och slutspelsjagande Motalalaget?

Nej, det fanns inte i min värld.

Matchinledningen var jämn och Masarna hade 15–15 efter fem heat. Kul så länge det är jämnt, men snart växlar väl Piraterna upp…

Det blev precis tvärtom. Masarna, anförda av Kim Nilsson, gick upp i en sexpoängsledning efter tio heat och plötsligt hade den där känslan av uppgivenhet hos publiken förvandlats till segerförhoppningar.

I tisdags tappade Masarna en fyrapoängsledning i matchen mot Smederna i slutet.

Även Piraterna ryckte upp sig i slutet och var ikapp, 42–42, inför det sista heatet. Skulle det bli en ny snöplig masförlust?

Nej. Det var inte en sådan kväll. Det här var Masarnas kväll. Och det var Kim Nilssons kväll.

Han vann heatet före ex-masen Linus Sundström och fick även se Rohan Tungate säkra enpoängaren före Pawel Przedpelski.

Klart, 46–44 till Masarna och två välförtjänta poäng efter en makalös uppvisning och krigarinsats.

– Helt sjukt. Som att vinna ett SM-guld var det någon som sa, skrattade Andreas Sundin i glädjeruset efter matchen.

Och 46–44 är ju ett sådant där perfekt resultat som ni vet. Jämnt och spännande och framför allt så billigt det kan bli vid en seger eftersom förarna får lön för antal inkörda poäng.

Annons

Att ekonomin är tuff att tas med gör Masarna ingen hemlighet av. Men kassören Monica Sand hävdar bestämt att den är under kontroll, trots en släpande skatteskuld nyligen som nu uppges vara reglerad.

”Vi är många som jobbar stenhårt för att få klubben att gå runt och jag kan lova att alla förare har fått sina löner i tid i år”.

Jag hoppas verkligen att Masarna är på rätt väg i sitt nybygge. Dalaklubben behövs i den högsta serien och torsdagens uppvisning gav mersmak. Det känns faktiskt en smula ledsamt att det var säsongens sista hemmamatch.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan