Annons

Annons

Annons

Träningsmatch: VSK–AIK

VSK-offensiven körde fast – då föll Grönvitt mot nykomlingen: "Lärt oss mycket"

VSK såg ut att ha greppet om AIK i den första halvleken.

Men efter paus körde man fast fullständigt i offensiven – och föll till sist med 3–5 mot nykomlingen.

– Det är fortfarande augusti, vi ska inte vinna alla matcher den här säsongen heller, säger Martin Landström.

Text

Martin Landström glänste i den första halvleken – men försvann precis som många VSK:are mer i andra.

Bild: Rikard Bäckman

Annons

Det blev en motig kväll hemma i ABB Arena Syd för VSK, när man tog emot AIK i sin andra träningsmatch den här säsongen.

Nykomlingen visade sig vara snäppet vassare den här matchen, när VSK föll med 3–5.

– En bra genomkörare. Vi mötte ett bra AIK som vi har fått känna på nu. Det är ett bra motstånd som jag tror kommer överraska i vinter, säger VSK:s Martin Landström efter matchen.

VSK fick en mardrömsstart i matchen, när man hamnade i underläge redan i matchens tredje minut. Men därefter handlade det mesta i den första halvleken om Grönvitt, när man vände på ställningen till 2–1 och dessutom hade flera heta lägen att utöka ännu mer. Men i stället fick man bara med sig 2–2 in i paus, efter en sen kvittering.

Annons

– Jag tycker kanske vi ska ha något ledningsmål i paus, och det hade vi nog behövt i dag. Något att bygga vidare på. Nu går de ut i andra och gör 3–2 och 4–2 rätt snabbt, där vi får gå ut och jaga lite och vi kanske inte gör det på rätt sätt heller riktigt. Vi har lärt oss mycket av den här matchen. Vi får gnugga på och stänga matcherna i slutet som vi gjorde bra förra året, säger Landström.

Annons

Martin Landström var inblandad i VSK:s kvitteringsmål fram till 1–1, när han serverade Joel Engström ett utmärkt läge efter att själv ha tagit sig förbi flera AIK:are.

Men i den andra halvleken hade Landström – precis som resten av VSK-laget – det betydligt jobbigare i offensiven. Mot ett välorganiserat AIK-försvar hade Grönvitt svårt att skapa lika många lägen som i den första halvleken.

– Vi är lite piggare överlag och har lite mer hot allting i första. Vi kan vila lite mer med bollen och ha den närmare deras mål hela tiden. Vi kommer i fler anfall då och kommer rättvända hela tiden, och det tappar vi lite i andra, säger Landström och fortsätter:

– Men vi kör på. Det är fortfarande augusti, vi ska inte vinna alla matcher den här säsongen heller. Det tror jag inte något lag kommer göra. Vi får lära oss av den här förlusten.

Martin Landström.

Bild: Oliver Åbonde

Är det naturligt att andra halvleken är lite svårare vid den här tiden av säsongen, när man fortfarande kämpar för att hitta bandyflåset?

Annons

– Nej, vi är bra tränade, alla lag i elitserien är det tror jag. Så det ska egentligen inte vara någonting. Det är mest det att man kanske inte gör rätt grejer hela matchen, så man får slita lite mer och kanske inte orkar hela vägen in. Så var det nog i vårt lag i dag i alla fall. Vi är många nya i gruppen och är inte samspelta än, men vi jobbar på bra. Vi är många unga som kommer ta stora kliv under säsongen, så ska vi se till att vara riktigt bra i februari-mars. Och det tror jag vi kommer vara i år också.

Annons

Martin Landström kliver nu in i sin tredje säsong i den grönvita tröjan. Men några särskilda personliga mål har han inte. Bara det stora målet som laget har.

– För egen del har jag ingen mer målbild än att vi ska vinna SM-guld med VSK. Vi ska vara riktigt bra i februari-mars. Jag kommer dra mitt strå till stacken och jobba stenhårt för det. Jag ska göra min ruta. Vi är 17-18 man där inne och jag ska göra min artondel, det lovar jag.

Matchfakta – träningsmatch

Västerås SK–AIK 3–5 (2–2)

Mål: 0–1 (3) Kalle Lempinen (Pavel Ryazantsev), 1–1 (13) Joel Engström (Martin Landström), 2–1 (16) Niklas Gifting (Jesper Jonsson), 2–2 (39, hörna) Elias Engholm (Dimitri Loginov), 2–3 (48, hörna) Pavel Ryazantsev (Dimitri Loginov), 2–4 (54) Klas Nordström (Pavel Ryazantsev), 3–4 (81, straff) Joel Engström, 3–5 (86) Aleksandr Kim.

Hörnor: 12–10

Utvisningar: VSK 1x10, AIK –

Publik: 187

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan