Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Insändare: Kommunstyrelsen måste ta ansvar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Skansfors, ordförande i partiet Demokraterna i Norberg.

Bild: Arkivbild, Jessica Andersson

Annons

Jag, Lennart Skansfors, har varit verksam i Norbergs politiska liv i 30 år och har aldrig varit med om en större skandal än den som sossarna nu vill tysta ner. Den enda socialdemokraten som styr upp för den politiska styrningen är sociala utskottets ordförande, Eva Hölke. Hon har visat att hon tar sitt uppdrag på allvar och vägrar vika ner sig för de nya S-topparna i kommunen.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johanna Odö må vara en ung och ambitiös S-politiker men i det här fallet får hon underkänt. Hon förstår uppenbarligen inte vilken roll och vilket ansvar hon och kommunstyrelsen har i Norberg.

Har tjänstemän eller politiker gjort fel så är det kommunstyrelsens uppgift att lösa de brister och problem som revisorerna upptäcker. Det första som Johanna Odö nu bör göra är att samla kommunstyrelsen och fatta beslut om omedelbara åtgärder som kan stoppa de pågående lagöverträdelserna. Revisorerna har redan kunnat konstatera att både kommunchef och socialchef har begått brott mot flera av de grundläggande lagar och regler som finns.

Annons

Annons

På kommunstyrelsens sammanträde den 16 september redovisade kommunrevisor Henning Bask ett dokument med frågor som rör en mängd brister i förvaltningen som kommunledningen skall svara på till 1 november. Han hävdade också att en enig kommunrevision stod bakom skrivelsen. Jag kontrollerade detta med övriga revisorer och fick klart för mig att Bask agerat på eget bevåg. Han hade på egen hand upprättat och lämnat in ett annat dokument än det som alla fyra kommunrevisorer hade undertecknat.

När Johanna Odö förlitar sig på att revisionen skall lösa kommunens problem så visar det uppenbarligen att hon inte förstår det ansvar, den roll och den funktion hon har som kommunstyrelsens ordförande. Hon borde tacka Christer Filipsson som lagt ner 100 tals timmar för att bringa klarhet i sociala utskottets verksamhet och ledningens grava felaktigheter. Att skriva att Filipsson ”svartmålar och gnäller” när han redovisar att allvarliga brott begåtts visar på en hisnande okunnighet och en brist på respekt för de lagar och regler vi har att följa.

Slutligen så tycker också om vår bygd och ser vilket fantastiskt jobb de anställda gör. DE skall inte behöva arbeta i organisationer eller under chefer som gör att de blir sjukskrivna.

Personalen har också berättat att du, Johanna Odö, vid möte med dem och socialchefen har klappat socialchefen på axeln och sagt att du håller på henne. Personalen blev förskräckt och insåg att kommunalrådet redan bestämt sig för att skydda sin chef.

Annons

Johanna Odö borde kanske fundera på om hon på egen hand skulle anmäla delikatessjäv då hon är tjänstledig från socialförvaltningen och har socialchefen som sin chef.

Annons

Se nu omgående till att kalla ihop ett extra arbetsutskott så att vi kan till nödvändiga åtgärder.

Lennart Skansfors

Ordförande Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Läs även: Insändare: Kommunen slösar pengar och försöker mörka rapporter

Läs även: Insändare: Jag ser fram emot konstruktiva förslag från Filipsson

Läs även: Insändare: Vifta inte bort hemtjänstutredningen som gnäll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy