Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Här är Linus Sundströms nya klubb: "Känns otroligt spännande"

Linus Sundström byter klubb i elitserien.

Speedwayföraren från Avesta lämnar Piraterna i Motala för Västervik de kommande två säsongerna.

"Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning", säger Linus Sundström till Västervik Speedways hemsida.

Text

Annons

Linus Sundström kraschade våldsamt i Polen för en månad sedan. Han drabbades av arm- respektive lårfraktur och ett tag var läget kritiskt, något som Sporten tidigare har rapporterat om.

Efter ett par lyckade operationer är dock prognosen god och Sundström har fått löfte från läkarna om att bli hundraprocentigt återställd.

Annons

Annons

"Jag bestämde mig för att fortsätta med speedway innan kraschen och den förändrar inte mitt beslut", sa Sundström tidigare.

Nu är det klart att Avestasonens karriär fortsätter i Västervik.

"Att få chansen att jobba ihop med Linus på klubbnivå ska bli mycket intressant då vi har kamperat ihop under landslaget och jag vet hur målinriktad och professionell han är i allt han gör", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson till klubbens hemsida.

Linus Sundström i hemmet utanför Avesta.

Bild: Stefan Ericson

Sundström ser fram emot klubbytet:

"Att få representera Västervik speedway 2020 och 2021 känns otroligt spännande och motiverande. Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att både klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning till att komma tillbaka upp i den kapacitet jag vet att jag besitter.

"Denna nya utmaning är mycket motiverande och hjälper mig väldigt mycket genom min långa rehabperiod " fortsätter Sundström.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan