Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Hon blir utgivare för Fagersta-Posten: ”Både hedrande och spännande”

Tidigare i höst genomförde tidningarna i Västmanland en omorganisation för att stärka den lokala journalistiken. Nu tas satsningen ännu ett steg. För Fagersta-Posten innebär det att chefredaktör Julia Engström nu blir utgivare för tidningen.

Text: 

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Mittmedia, som sedan i våras är en del av Bonnier News, satsar nu på att stärka den lokala journalistiken ännu ett steg. En del i det är att Julia Engström, chefredaktör för Fagersta-Posten, även blir ansvarig utgivare för tidningen.

Annons

– Att få det här förtroendet är både hedrande och spännande. Just nu är FP i ett skede där vi satsar ännu mer på lokaljournalistik och på att komma närmare våra läsare. Att få leda det arbetet fullt ut ser jag fram emot”, säger Julia Engström.

Annons

Hon är uppväxt i Tärnsjö och har jobbat med lokaljournalistik i Västmanland sedan 2013, dels som reporter och dels som nyhetschef.

– Jag växte själv upp på landsbygden och läste lokaltidningen hemma vid köksbordet. Att få läsa om min egen bygd tyckte jag var häftigt. Jag kunde känna igen mig i miljöerna och ibland kände jag den som blev intervjuad. Det är det jag tycker är charmen med och styrkan hos lokalmedia. Så vill jag att det ska kännas när du läser FP, säger hon.

Även i Köping och Sala sker förändringar. Helena Tell blir ansvarig utgivare för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, och Mats Wikman får samma uppdrag för Sala Allehanda.

Med ett större lokalt mandat och ansvar för läsarintäkten är chefredaktörerna nyckelpersoner.

– Jag är mycket glad över att de tre chefredaktörerna sagt ja till det utökade ansvaret. Som utgivare får de möjlighet att ytterligare utveckla sin redaktionella organisation men framför allt den unika lokaljournalistiken, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef i Mittmedia.

Annons

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, har fram till nu varit utgivare för FP, Bbl/AT och SA.

– Julia Engström, Helena Tell och Mats Wikman är samtliga skickliga journalister, som ligger nära lokaljournalistiken. De är också mycket duktiga ledare. Både för våra läsare och medarbetare är detta en mycket bra lösning, säger Daniel Nordström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan