Annons

Annons

Annons

Annons

Krylbo

Trafikverket ska höja kapaciteten – planerar för dubbelspår till Hökmora: ”Ett gigantiskt projekt”

Trafikverket är på gång med en miljardsatsning som berör Godsstråket. Under åren 2024 till 2026 kommer ett fem kilometer långt spår att byggas parallellt med befintligt spår mellan Krylbo och Dalslund för att skapa ett dubbelspår. Planerna är att även förlänga dubbelspåret till Hökmora i Norbergs kommun, och även öka kapacitet på bangården i Krylbo.

Text: 

Kart är att det kommer att byggas ett enkelspår till på sträckan Krylbo till Dalslund för att på så vis skapa ett dubbelspår. Men planer finns också på att bangården i Krylbo ska få utökad kapacitet och att det även ska skapas ett dubbelspår mellan Dalslund och Hökmora. Dessa idéer presenterades av projektledare Fredrik Karlsson och projektingenjör Gabriel Bustad.

Bild: Mikael Eriksson

Annons

Nu tas nya tag med dubbelspåret söder om Avesta längs, med det så kallade Godsstråket som förbinder Storvik med Frövi, via bland annat Skinnskatteberg och Fagersta C. De boende i Tillfället och Karlbo kan andas ut sedan Trafikverket tänkt om när det gäller dragningen av den fem kilometer långa sträckan Krylbo till Dalslund.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje vardag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan