Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Norbergare besvikna över utebliven skidfest: ”Det är jättesynd”

Engelbrektsloppet ställs in för elfte gången och det är tråkigt och synd. Det säger tre norbergare till FP, kort efter att beskedet kom från föreningen bakom skidklassikern.

Text

Under fredagen kom nyheten att Engelbrektsloppet ställs in, tråkigt tycker norbergarna Sara Eklind, Kjell Larsson och Mirjam Ekebom.

Bild: Emma Larsson

Annons

Anmäl text- och faktafel

Kjell Larsson, Norberg:

– För Norberg som liten ort tycker jag det är synd. Jag har åkt loppet några gånger själv för många år sedan, och det är en trevlig tillställning som drar mycket folk.

Är loppet viktigt för Norberg?

– Det tror jag. Dels handlar de tom övernattningar och dagligvaruaffärer, och det drar med sig. Det är synd att loppet försvinner. Jag såg i tidningen att det skulle ordnas så att man vissa bitar kunde gå, och det är bättre än ingenting.

Annons

Annons

Kjell Larsson, Norberg.

Bild: Emma Larsson

Mirjam Ekebom, Glädjehuset, Norberg:

– Det är synd för vi hade planer på vad vi affärer skulle göra under Engelbrektsloppet, med lite knallar och grejer. Nu blir det ingenting, det är jättesynd. Loppet är en viktig del för bygden, det sätter Norberg på kartan.

Vad betyder det för er handlare?

– Skidåkare är inga som handlar smycken, men de fikar och äter mat. Sedan går de runt och tittar. Även om de inte handlar när de är här, då får de reda på vad som finns. Då kanske de kommer tillbaka till sommaren och handlar. Många som åker skidor brukar komma tillbaka också.

Mirjam Ekebom, Glädjehuset, Norberg.

Bild: Emma Larsson

Sara Eklind, Norberg:

– Det är jättetråkigt, det ger så mycket turism och genererar pengar för butikerna. Allt närliggande tjänar på det också. Jag själv har ju åkt Kristinaloppet en gång för sju år sedan.

Sara Eklind, Norberg.

Bild: Emma Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan