Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Engelbrektsloppet ställdes in – då vandrar Petra och Eva-Lena banan istället

Engelbrektsloppet som skulle ha genomförts kommande helg är inställt. Men Petra Ludvigson och Eva-Lena Bergman-Rubin tänker promenera banan istället.

Text

Petra Ludvigson från Fagersta och Eva-Lena Bergman-Rubin från Norberg gillade idén om att gå Engelbrektsloppet.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Anmäl text- och faktafel

Snöbristen tvingade arrangörerna att ställa in. Men i Facebook-gruppen för Norberg togs snabbt ett initiativ att istället vandra sträckan för det tre mil långa Kristinaloppet.

Många har kommit med hejarop och bland de första att nappa på idén var Petra Ludvigson. Hon utmanade sina barndomskompisar från Norberg, Eva-Lena Bergman-Rubin och Lotta Myllylä, att ställa upp. Det gjorde de, så på lördag tar trion på sig kängorna och ger sig iväg.

Annons

Annons

– Det är ett jätteroligt initiativ. Hoppas att det blir många som kommer, säger Petra Ludvigson.

Bättre att det blir någonting än ingenting

Starten sker klockan nio på torget i Norberg, lördagen den 8 februari. Det behövs ingen anmälan och det finns ingen annan organisation kring vandringen än just den gemensamma starttiden. Var och en får gå i eget tempo.

– Det är bättre att det blir någonting än ingenting, säger Eva-Lena Bergman-Rubin inför lördagens långpromenad.

De tre barndomskompisarna har aldrig åkt Engelbrektsloppet. Däremot har de gjort flera långa vandringar tillsammans, bland annat Fjällräven Classic i de svenska fjällen. Men de uppmanar även mindre rutinerade motionärer att komma med på lördag, om inte annat för att gå en del av sträckan.

Initiativtagare till Engelbrekts-vandringen är norbergaren Marit Hichens som FP inte lyckats nå.

Det blir ändå en del skidåkning på lördag. Lilla Engelbrektsloppet för barn genomförs på en 900 meter lång bana på vinterstadion i Klackberg. Första start sker klockan 11.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan