Annons

Annons

Annons

Fagersta/Västanfors

Debatt
Debatt: Därför satt vi tysta under senaste fullmäktige

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bertil Fredriksson (SD), ordförande för Sverigedemokraterna Fagersta.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Svar på ledare i FP den 19 februari.

I ledaren så informeras det om att SD, vid valet 2018, blev Fagerstas tredje största parti och sedan funderar skribenten över vad våra väljare får för sina röster på SD. Att vi satt tyst under debatten om Brukskontoret berodde på att vi vid tidigare möte hade röstat nej till försäljning och återhyrning av Brukskontoret och Norra station. Anledningen till vårt nej beror på att vi lyssnade på både V och majoriteten (S, M, Liberalerna och Sjukvårdspartiet) i fullmäktige. Vi, inom SD-gruppen, kom fram till att V hade bäst argument. Det säger sig själv att ett hyresbolag som köper in lokaler och hyr ut dom måste tjäna på affären, alltså bör det vara bättre att själv äga och nyttja egen produkt.

Annons

Annons

Om sedan skribenten tycker att vi åker snålskjuts på V kan bero på att vi lyssnar på andra plus har egna åsikter. När vi sedan sitter i möte den 17 februari, så vet vi att även om vi går upp i talarstolen så har vi vid ett tidigare möte sagt nej. Varför skall vi då upprepa oss när majoriteten redan har bestämt sig för att sälja? Då anser vi det bättre att avvakta utvecklingen för att se vad vi kan göra i framtiden, för att våra skattebetalare skall känna att skattepengen kommer till sin rätt.  

Däremot i ärendet för inköp av Norrbygården röstade vi ja till det förslaget från majoriteten. Anledningen här är väl uppenbar. Vi måste få till mera äldreboende, och här får vi närheten till sjukvård och grönområde för rekreation. Vi får även en färdig byggnad som dessutom ligger på en tomt som inte irriterar innevånarna i Fagersta, som kan fördröja genomförandet av äldreboendet ytterligare. Då tänker vi på opinionen som bildades i Fagersta mot det förra förslaget från de styrande om att ett äldreboende skulle uppföras vid Uggelbo. I detta ärende så hade vi kanske kunna gå upp i talarstolen, men även här så visste vi att majoriteten skulle göra ett inköp och då tycker vi det är bättre att vänta till nästa tillfälle, när vi skall bestämma om vad som skall hända med Norrbygården, om det skall rivas och bygga nytt eller om det skall renoveras. Så det finns många tillfällen ännu att visa dem som lade sin röst på oss att det inte var förgäves

Styrelsen för SD Fagersta

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan