Annons

Annons

Annons

Vår sportjournalistik prisad på prestigefyllda Årets Dagstidning: "Kommer fortsätta det arbetet"

Årets Dagstidning är en av Sveriges mest prestigefyllda mediegalor.

Där prisades vår sportjournalistik, genom Mattias Wallström som Årets Förnyare.

– Det här priset är ett lagpris, säger han efteråt.

Mattias Wallström vann priset som Årets Förnyare för sin insats för Mittmedias sportaffär.

Annons

Årets Dagstidning är en årlig gala som hålls av TU, Tidningsutgivarna, och delar ut några av medie-Sveriges mest prestigefyllda priser. I slutet av februari presenterades de tre nominerade i varje kategori, totalt sju kategorier, och Mittmedia, där vi ingår, var nominerade i tre klasser: Bandypuls i kategorierna Årets Affär och Årets Redaktion och Mattias Wallström, vår ansvarige för vår affärsutveckling inom sporten, i kategorin Årets Förnyare.

Annons

Annons

Nu presenterades vinnarna och som Årets Förnyare vann Mattias Wallström.

Wallström, som driver vår affärsutveckling inom sporten – bland annat genom vår satsning på livesänd idrott, och Inside-bevakningen av de lokala elitlagen – vann med den här motiveringen: "För att envist och med starkt kommersiellt sinne ha drivit på en vinnande förnyelse av ett område där publiken helst vill att allt ska vara som det alltid varit".

– Vi har utvecklat vår sportjournalistik i den digitala andan, vilket gör att sporten är en otroligt viktig del i vår läsaraffär nu och framöver, säger Mattias Wallström och tillägger:

- Vi kommer att fortsätta det arbetet, för det går inte att stå stilla utan det gäller att ständigt utvecklas. Det här priset är ett lagpris för alla otroligt duktiga medarbetare som varit, och är, med och utvecklar sportdelen i läsaraffären.

Mikael Nestius, Mittmedias affärschef, kommenterar pristagaren så här:

– Jag har träffat många engagerade medarbetare under alla mina år i mediebranschen, men Mattias Wallström är ändå i en egen klass. Han brinner verkligen för att förnya och utveckla sportjournalistiken och se till att alla sportnördar får extra av allt det de vill ha i en riktigt vass förpackning. Han är unik och såklart en väldigt värdig pristagare.

Annons

Sajten Bandypuls vann inget pris men fick ändå två hedrande topp tre-placeringar att glädjas för.

Bandypuls ingår för dig som prenumerant hos oss, förutom för dig som har Plusabonnemang, och är Sveriges ledande nyhetsförmedlare när det gäller bandy.

Annons

– Det här stärker oss ännu mer i vårt arbete att fortsätta utveckla vår produkt. Även nu när säsongen är över ser vi ett jätteintresse för vår journalistik. Så vi öser på varje dag, säger Rikard Bäckman, som är redaktör för Bandypuls och projektledare för livesport på Mittmedia.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan