Annons

Annons

Annons

Fotboll

Vi fortsätter vår satsning på livesänd sport – köper rättigheten för Elitettan

Här är vårt nästa rättighetsförvärv i vår satsning på livesänd sport:

Mittmedia, där vi ingår, kommer att sända alla matcher i Elitettan tillsammans med Expressen och NTM.

– Det är med oerhört stor glädje som vi ser på det kommande samarbetet. Vi har hela tiden hävdat att svensk damelitfotboll står sig väldigt stark. Att trots dessa osäkra tider kunna starta ett långsiktigt samarbete med Bonnier News och NTM känns mycket positivt och inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.

Kvarnsvedens IK – ett av Elitettanlagen som kommer kunna ses live på Mittmedia.

Bild: Kristian Bågefeldt

Annons

Tidigare i år meddelade NTM och Bonnier News, där Mittmedia ingår, att de inlett ett samarbete kring livesänd sport och då meddelades att koncernerna förvärvat sändningsrättigheten för samtliga matcher i fotbollsligan Ettan för de kommande tre åren.

Nästa steg i satsningen kommer nu genom förvärvet av sändningsrättigheten för Elitettan, där koncernerna kommer att sända samtliga matcher kommande två säsongerna med option för en tredje säsong.

Annons

Annons

– Vår satsning är långsiktig och bygger strategiskt på att vi förvärvar rättigheten för starka ligor i Sverige. Där passar Elitettan in perfekt och det är en serie som vi sänt tidigare och som vi vet har ett växande intresse för varje år, säger Mattias Wallström, ansvarig för livesportprojektet för Bonnier News del och affärsutvecklingsansvarig för sporten på Mittmedia.

Satsningen sker genom ett samarbete mellan Bonnier News, där bland annat Expressen och Mittmedia ingår, och lokalmediekoncernen NTM, där bland annat Norran i Skellefteå ingår.

Matcherna kommer att visas inom flera olika varumärken hos de nya rättighetsägarna, såväl nationella som lokala.

Dessutom kommer samtliga matcher att sändas på en gemensam plattform, som släpps inom kort, där det kommer att gå att se massor av livesport så fort säsongerna kan starta i och med Coronaviruset.

– Nu fortsätter vi utvecklingsresan och ger en bred andel av svenska folket möjligheten att stifta bekantskap med massor av starka profiler i en högintressant liga, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare EFD.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan