Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Debatt: Norberg kommuns miljonsatsning bidrog inte till idrottsföreningarnas framgång

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Demokraterna i Norberg anser att kommunens satsningar bör bygga på vad som är bäst för alla, inte enbart de som skriker mest", säger Christer Filipsson (DiN).

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Demokraterna i Norberg argumenterade förgäves mot att Norbergs kommun skulle plöja ner 47 miljoner i en idrottshall som enbart skulle gynna ett fåtal.

En av de främsta debattörerna för att man skulle bygga idrottshallen var klubben Skogsgymnastikens innebandyförenings dåvarande ordförande, Lars-Erik Karlsson, tillika socialdemokrat. Han hade också stöd av föreningens sportchef Mattias Björlestrand, tillika en ledande politiker för centern i Norberg.

Annons

Annons

Trots denna massiva satsning från kommunen, meddelar nu samma förening att man, tre år senare, på grund av bristande intresse från ungdomarna kommer att lägga ner sitt herrlag i innebandy.

Var finns långsiktigheten? Skall Norbergs kommuns mål styras av kortsiktiga intressen och populistiska behov. Demokraterna i Norberg anser att kommunens satsningar bör bygga på vad som är bäst för alla, inte enbart de som skriker mest.

Christer Filipsson (DiN)

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy