Annons

Annons

Annons

Annons

Fuktskadorna i Fagerstahallen

Insändare
Insändare: Hur länge ska miljonrullningen få fortgå?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Torbjörn Norgren (PNF).

Bild: Mimmi Sundberg

Annons

Nu har Fagerstahallen drabbats av omfattande skador. Marino Wallsten (S) uttalar sig frågande i FP den 26 oktober om vem som har ansvaret. Nog bör han veta att NVK är ansvariga.

Blir ni i Fagersta förvånade när det gäller NVK? I Norberg har vi haft en rad projekt som drivits utan ekonomiskt ansvar, med ombyggnader på ombyggnader och på löpande räkning. Även ett liknade fastighetsprojekt. Treklöverns förskola, gick så långt att NVK blev kallade till kommunstyrelsen i Norberg den 11 februari 2019 för att besvara frågor. Jag var själv på plats men jag kan inte minnas att vi fick några svar. Här hade NVK noll koll på omfattning, kostnader och tidsplan och NVK:s tjänsteman blev mycket förvånad över alla frågor. Även ansvarig fastighetschef tillika tillförordnad förbundschef fanns på plats men tillförde ingen information.

Annons

Annons

Något jag däremot blir förvånad över är att Norbergs ledande politiker i dessa dystra tider visar ett återkommande ointresse för att miljonerna rullar okontrollerat inom NVK. I ett av de senaste projekten har jag ställt frågor till Liane Blom (L) som sitter med i NVK:s direktion men hennes svar är att hon litar på NVK:s experter. Även till Sten Nordström (S) vice ordförande i NVK. Han tillstår både muntligt och skriftligt att det är hans ansvar att pengarna inte rullar okontrollerat hos NVK. Han hävdar också att de uppgifter som jag publicerade i en insändare i FP den 5 augusti är felaktiga trots att samtliga uppgifter kommer från NVK.

Ett litet exempel som FP skriver om i en artikel den 24 augusti: kostnaden på 2,5 miljon för rivningen av Vattenverket i Norberg som revs i december 2019. Här blev dock NVK förvånade över att det fanns två rum i källaren i den mer än 50- åriga byggnaden som de inte kände till och även en omfattande sanering som bara kort före var ett skäl till att hela byggnaden förseglades i oktober 2019 vilket skulle vara en del av förklaringarna till fördyringen på en miljon här. Jag blev dock inte förvånad!

Torbjörn Norgren (PNF)

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan