Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Insändare: Det blir dyrt i längden att göra fel

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Torbjörn Norgren vid paviljongen i Norberg 2014.

Bild: Arkivbild, Björn Westin

Annons

Replik på insändaren ”NVK strör inte pengar på onödiga projekt” den 4 november.

Vilka projekt har jag utpekat som onödiga? Det vore tacknämligt om Liane Blom (L) kunde hålla sig till fakta. Liane Blom vet nog inte i hur många år jag har försökt att få paviljongen åtgärdad. Den blev väldigt fin och är nu säkert i särklass den med det absolut högsta kvadratmeterpriset i kommunen.

Annons

Annons

När det gäller kommunhuset vet däremot Liane Blom mycket väl hur länge jag ställt frågorna. Även i dessa båda fall har pengarna flödat. Nu är Liane Blom relativt nyinflyttad men jag tror inte att hon kan ha missuppfattat att den 100-åriga paviljongen och 60-åringen, kommunhuset är något annat än just kulturbyggnader. Det måste även NVK:s planerare och beställare förstå och jag förutsätter att NVK inte använder ”lekmän” varken till kulturbyggnader eller annat. Det blir väldigt dyrt i längden att göra fel och göra om.

Att Liane Blom sedan föringar sin plats i direktionen på NVK ser jag bara som att hon inte insett sitt ansvar för en väl fungerande verksamhet.

Nu är jag ingen siare som kan uttala mig om framtiden. Däremot finns det mycket att granska efter avslutade projekt och anledningen till detta är att misstagen aldrig ska upprepas och ”miljonerna som drar iväg” behövs bättre till exempel i skolan. Nu tillhör det normalförfarande att effektivisera det är dock ingen ursäkt för att i andra fall totalt nonchalera detta.

Sedan kan jag inte förstå om Liane Blom menar att bara för att jag påpekar brister ska jag stå för kostnaderna att åtgärda dessa?

Torbjörn Norgren (PNF)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy