Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Insändare: Vi har inte brist på engagemang

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lars Persson (PNF).

Bild: Arkivbild

Annons

Efter att ha läst Liane Bloms (L) svar Torbjörn Norgrens insändare känns det som om jag får lov att blanda mig i debatten mellan dem. Jag har förstått att Torbjörn önskar att skriva under sina inlägg utan partibeteckning (PNF). FP anser att han fortfarande är politiker, men han lämnade sina politiska uppdrag hösten 2019 och skriver som privatperson. Han är fortfarande medlem i partiet och vi har kontakt med varandra utöver partimöten.

Annons

Torbjörns intresse för kulturbyggnader ska vi vara tacksamma för, eftersom det påskyndat restaurering och kanske förhindrat ett fortsatt förfall. Om man anser att Norberg kan klara sig utan dem så ska man givetvis inte kosta på upprusning eller förhindra fortsatt omvandling till ruiner. Liane Blom tycks mena att Torbjörn Norgren har orsakat onödiga utgifter för kommunen i samband med rustningen av paviljongen vid kommunhuset och renoveringen av kommunhusets fasad. När det gäller kommunhusets fasad, påpekade Norgren att tre (3) av marmorplattorna skadats. Renoveringen av hela södra fasaden har skett på NVKs initiativ.

Annons

Liane Blom ägnar sig åt oprovocerad pajkastning när hon ifrågasätter om PNF tar sina politiska uppdrag på allvar. Jag erkänner att mitt deltagande har varit dåligt. Eftersom jag tillhör ”riskgruppen” för Covid-19, har jag undvikit att delta på plats och jag anser att digital uppkoppling är en nödlösning, som inte heller lyckats för mig.

Det behöver inte vara brist på engagemang att man avstår från att delta i sammanträden. Som politiker har man ett ansvar för de beslut man deltar i. Man ska kunna vara politiker utan speciella kunskaper om ekonomi eller kommunalteknik, men man ska få en tillräcklig information från tjänstemännen så at men förstår vad beslutet innebär. Man ska också kunna lita på att tjänsteskrivelsens förslag inte bryter mot lagstiftningen. Jag kunde inte delta i senast kommunstyrelsemöte, eftersom var minst tre tunga ärenden skulle fordra reservationer med underkännande tjänsteskrivelser eller ett tyst godkännande av felaktigheterna. Två av punkterna avsåg NVK.

Annons

Eftersom regler som rör redovisning inte är politik, lämnade jag våren 2016 en skrivelse till dåvarande kommunchefen Hannu Högberg och har lämnat samma skrivelse till den nytillträdda förbundschefen vid NVK Peter Håkansson och nu i höst till Norbergs nya kommunchef Christian Foster. Min uppfattning är att det är chefstjänstemän som ska tillse att lagar och rekommendationer följs. Tyvärr Liane har jag ännu inte sett några bevis på att NVK kommer att följa Lagen om redovisning i kommuner eller VA-lagens krav på självkostnadsredovisning.

Lars Persson (PNF)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy