Annons

Annons

Annons

Trafiksituationen vid Gunnilbokorset

Insändare
Insändare: Trafikvettet tryter

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker det är tråkigt att se yrkeschaufförers bristande trafikvett, inte minst i anslutning till olycksdrabbade Gunnilbokorset.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

2020 tvingas vi höra och bevittna den ökade trafikanarkin på våra vägar och igenom våra samhällen i vårt fina Sverige. Men vi håller oss lokalt. Läste en artikel om trafiksituationen utmed väg 250 och Köpingsvägen mot det mycket hårt olycksdrabbade Gunnilbokorset. Jag såg ett par videos också, intressant att se. Där dånande lastbilarna igenom helt oberörda utan hänsyn till vare sig människor, djur eller egen säkerhet. Bensin, cement, krossgrus, mjölk, timmer? Natt, tidig morgon, morgon, efter lunch. Några fartkontroller och sen då?

Det är tråkigt när man ser yrkeschaufförer helt brista i sitt trafikvett. Vad är det som driver på? Varför betalar vi skatt i ett land där trafikpolisen inte ens finns? Varför kör vi på höger sida om vägen? Jo, för det finns andra på vägarna också. De som försöker upprätthålla någon form av trafikvett. Men hur är det för dem som bor utmed vägarna?

Annons

Annons

Förklara hur en trafikskylt ser ut. Den är rund, röd bred kant, gul i mitten, svarta siffror.

Man kan läsa om vägspärrar upprättade av kriminella gäng i Malmö. Vad krävs för att någon ska tänka till en extra gång? Släppa lite på gaspedalen, koppla ur farthållaren genom samhällen där folk faktiskt bor. Polisen? Vart är Polisen någonstans? Ja, inte är de utefter vägarna som de borde. Kameror? Vart är fartkamerorna någonstans? Vad gör Länsstyrelsen? Är det genusfrågor som behandlas som prioritet ett, som hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap? Tack Stefan Sauk. Politikerna? Det är 1,5 år kvar till nästa valår. Låt oss göra en ny utredning? Bara så att ni vet, det är de hederliga medborgarna som får stå ut med er inaktivitet och kanske totala inkompetens.

Vad är det som hindrar vanliga medborgare ifrån att agera? Ingenting om vi ska se till vad som görs. Tänk på det. Så önskar vi att alla såväl bakom sina skrivbord på myndigheterna och på våra vägar börjar ta det här på ett lite större allvar. Vi hoppas att alla seriösa åkerier öppnar ögonen och kolla färdskrivarna hos sina anställda chaufförer. Går det lite för fort? Du ska vara chef? Börja Agera som en chef. Förklara hur en trafikskylt ser ut. 90, 80, 70, 50, 40 km/h. Den är rund, röd bred kant, gul i mitten, svarta siffror. Det ska väl inte vara för svårt?

Men det finns ett fåtal chaufförer därute som faktiskt sköter sig också. Dessa chaufförer ska ha en stor eloge, och ni vet vilka ni är. Dessa chaufförer är de som ser till att saker och ting kommer fram som de ska utan att riskera liv i onödan. En tankeställare till alla därute som väljer att blunda för trafikvett.

God Jul och Gottnytt År!

Den Gode, Den Onde, Den Fule

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan