Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Till minne: ”Kubb” Erik Karlsson

”Kubb” Erik Karlsson har avlidit, en bygdens och kyrkans man. Erik bodde i Hed största delen av sitt liv och satte sin prägel på bygden som aldrig kommer att glömmas.

Erik var en fin och ödmjuk person som älskade sin hembygd och har också satt sin prägel på denna. Idrotten låg Erik varmt om hjärtat och Erik lade ner mycket arbete i föreningen, kommer ihåg alla trevliga korpstafetter som Erik höll i på vintrarna och nästan alla invånare i Hed samlades och hade trevligt. Erik var också med i många Vasa lopp, så skidorna låg honom varmt om hjärtat.

Annons

Annons

Och inte att förglömma alla fina och trevliga julgransfester som Erik höll i, det var inte så många år sedan Erik höll i den sista, kommer ihåg hur Erik dansade med alla barnen och på slutet kom Erik in som tomte med en stor säck på ryggen med godispåsar och hur Erik satte sig på golvet med barnen och berättade sagor, vilken otrolig berättare han var, man såg glädjen i barnens ögon.

När Kulturdagarna skulle gå av stapeln varje sommar så var alltid Erik med och guidade i kyrkan, han berättade varmt om sin kyrka som också var hans arbetsplats som kyrkvaktmästare i många år, jag träffade Erik ofta i kyrkan och han gav mig goda råd när jag kom in som kyrkorådsordförande, Erik var en trygghet som fanns där när man behövde ett gott råd, ja en trygghet för hela församlingen.

Erik är saknad för oss alla, det känns så tomt nu när inte Erik kommer till sin kyrka och man får samtala med honom, vi känner varmt för Eriks familj och anhöriga i denna svåra stund. Erik har vandrat vidare till en annan värld och vi kommer aldrig att glömma honom vad han gjort för sin hembygd.

Kristina Ohrmér Jansson

Kyrkorådets ordförande i Skinnskatteberg med Hed och Gunnilbo Församling

Annons

Annons

Till toppen av sidan