Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Insändare: Jag vill hålla debatten på en vuxen nivå

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Åsa-Märta Sjöström (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Jag är fritidspolitiker och innehar ämbetet som kommunfullmäktiges ordförande i Fagersta. Till vardags arbetar jag som skolkurator på en skola i Fagersta. En måndag i månaden under tio av årets månader håller jag i klubban på Fagerstas fullmäktigesammanträden.

Döm av min förvåning när jag efter senaste fullmäktige får till mig av vänner och kollegor att en politiker som företräder ett parti i Fagersta har gått ut offentligt och kritiserat mig för att jag inte satte ner foten mot Niclas Bergström (S) under en debatt där han påpekat att en av revisorerna debatterade, inte bara felaktigt utan också på ett felaktigt sätt.

Annons

I kommunfullmäktiges arbetsordning § 23 står klart och tydligt att kommunens revisorer får delta i överläggningen när fullmäktige behandlar revisionsberättelsen och årsredovisningen. Revisorerna får också delta i överläggningen, när fullmäktige behandlar ett ärende som berör revisorernas egen förvaltning eller gäller granskningen.

Annons

Ja, jag gjorde fel, jag släppte in revisorn i debatten utan att något av det ovanstående behandlades. Revisorn bröt dessutom mot andra formella regler genom att exempelvis inte begära ordet efter replik. Det är revisorn jag borde ha satt ner foten mot.

Politikern som kritiserar mig citerar Madeleine Albright - ”det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”.

Jag är själv kvinna och tycker självklart att kvinnor ska hjälpa varandra, men att i egenskap av sitt kön få begå rena felaktigheter kommer jag aldrig att acceptera.

I mitt arbete som skolkurator arbetar jag dagligen med att försöka få barn och ungdomar att lära sig att det man skriver om varandra på nätet aldrig går att ta bort, att det man ger kan vara det man får. Att man ska vara snäll mot varandra, man ska inte kränka eller nervärdera andra. Det känns som att man jobbar i motvind när jag ser hur vuxna människor kan bete sig mot varandra för att vi ibland tycker olika.

Om det finns en särskild plats i helvetet för mig vet jag inte, ingen annan kan heller svara på det, men fram tills det är dags att få reda på det så tänker jag i alla fall göra mitt allra yttersta för att hålla debatten på en vuxen och ansvarsfull nivå samtidigt som jag kommer att hjälpa en massa flickor och kvinnor men även pojkar och män.

Åsa-Märta Sjöström (S)

Kommunfullmäktiges ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan