Annons

Annons

Annons

Centrala

Insändare
Insändare: Handelsbanken behöver ta sitt samhällsansvar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Handelsbanken stänger sitt kontor från den 1 november.

Bild: Emma Larsson

Annons

En personlig bank som tar lokala beslut. Så stå det på datorn när man skall in på internetbanken. Att då stänga mängder med lokalkontor runt om i Sverige och därmed verka för utarmning av stora delar av landet.

Jag kan inte tro att det är lokala beslut, nej det måste vara styrt på central nivå. Ett företag med miljardvinster varje år och miljonbonusar till åt ledningen anser jag måste kunna värna om landsbygden. Ni säger ju att personalen får flytta med till centralorterna, så det ni spar är lokalkostnader.

Annons

Annons

Ett samhälle är beroende av alla aktörer där banken är en viktig del, man känner varandra och har förtroende, centralt styrt blir det opersonligt

Personalen på landsbygden kan ju arbeta med annat via datorerna, ni säger ju att det är vad vi som kunder skall göra. Men det behövs även personlig kontakt och då helst med en person man känner. Jag anser att Handelsbanken behöver visa ett samhällsansvar och finnas kvar i hela landet, som det går att låsa om i deras slogan.

Ni säger att ni måste centralisera för att ni numera sysslar enbart med kvalificerad rådgivning. Det vore intressant att veta vad det rör sig om när det inte kan ges på platskontoren.

Nej, tänk om och bli kvar även på landsbygden!

LO Borking, Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan