Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Vem står för p-vaktsbeslutet i Norberg?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Torbjörn Norgren, Norberg

Bild: Mimmi Sundberg

Annons

Enligt ett inlägg på Facebook från Norbergs kommun införs parkeringsövervakning den 15 oktober i Norberg.

En i raden av Norbergs kommuns utredningar har gjorts av Sweco Society AB med en totalkostnad på runt 200 000 kronor.

Annons

I denna 32-sidiga parkeringsutredning kan under punkt sju läsas: ”Norberg har redan idag en relativt välfungerande parkeringssituation”. Det var första raden i ”Slutsats”.

Annons

I slutrapporten kan också läsas: ”Dagens reglering med korttidsparkering fungerar relativt väl och tjänar sitt syfte för centrumverksamheterna”.

Vidare ”Beläggningsstudien visade att det inte finns någon parkeringsbrist i Norberg. Ingen av parkeringarna hade vid inventeringstillfällena en beläggning över 80 procent. Det innebär att det alltid fanns plats att parkera för dem som ville”.

Och slutligen kan det även läsas ”En kommunal kontrollfunktion är relativt dyrt”.

Om jag förstått det rätt står NVK för det här beslutet. Inte fel om NVK läst denna 200 000-kronorsutredning och inte gjort det motsatta. När det gäller kostnader så verkar det vara helt utan betydelse för NVK. Är det NVK som bestämmer i Norberg eller vem är den faktiska beslutsfattaren för detta bakvända beslut, något som inte på något sätt gynnar Norberg, Norbergs handel och Norbergs turism?

Torbjörn Norgren, Norberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy