Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Demokraterna vill satsa miljoner mot alkohol- och narkotikamissbruk

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Christer Filipsson (DiN), Anna Lindgren (DiN) och Lennart Skansfors (DiN).

Bild: Privat, Arkivbild, Lova Jappevik, Jessica Andersson

Annons

Norbergs styrande parti, Socialdemokraterna, har ännu inte presenterat sitt förslag på driftsbudget inför 2022 men Demokraterna har bestämt sig för att lägga ett förslag som stärker arbetet för att våra barn och ungdomar inte skall behöva utsättas för att vistas i miljöer där alkohol- och narkotikamissbruk förekommer. Det utgör en del av de trygghetsskapande satsningar som gynnar våra barn och ungdomar både på kort och lång sikt.

Annons

Annons

Förslaget innebär konkret att vi föreslår 4,2 miljoner extra som bland annat satsas på det uppsökande och förebyggande arbetet mot våra ungdomars bruk av alkohol och narkotika i Norberg. Det förebyggande arbetet skall genomföras av socialsekreterare som tillsammans med polis och hyresvärdar förhindrar att våra barn och ungdomar missbrukar narkotika. Arbetet förväntas också att öka tryggheten i Norberg då en stor del av brottsligheten anses kopplad till drogförsäljning och missbruk bland både vuxna och våra barn.

Vi föreslår också att socialtjänsten genomför strukturella förändringar som förstärker verksamheten med kvalitets- och kompetenshöjande insatser. Socialtjänsten skall både nu och i framtiden kännetecknas av en god ordning och reda där de som söker stöd hos myndigheten skall mötas av god kvalitet och ett rättssäkert bemötande. Socialtjänsten skall också förstärka sin förmåga att planera och förutse sina framtida kostnader.

Demokraterna återkommer till förslaget om att näringslivsfrågorna bör flyttas från kultursektorn till en egen enhet under kommunledningskontoret. Orsaken är att vi uppfattar att de näringslivsfrämjande åtgärderna är styvmoderligt behandlade under kulturchefens ledning och får stå tillbaka inför satsningar på kultur och fritid. Får näringslivsfrågorna stå på egna barn kan arbetet förstärkas och vitaliseras. Det beräknas inte ge någon merkostnad för kommunen.

Annons

Slutligen föreslår vi att kommunen budgeterar 100 000 kronor på att utreda vad det skulle kosta att anlägga en utomhusbassäng. Det borde vara överkomligt om man inte använder sig av NVK vilket då torde bli en dyr affär.

Christer Filipsson (DiN)

Lennart Skansfors (DiN)

Anna Lindgren (DiN)

Demokraterna i Norberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy