Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Snaran dras åt när p-vakterna kommer till Norberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Richard Hichens-Bergström.

Bild: Clara Jonsson

Annons

In i fållan. NU! Betala för fri ”luft”!

Norbergare! Vakna!

Med en djup suck sväljer jag nyheten... varför, varför... undrar jag.

Jag har bott här i snart trettio år. Flyttade hit av en rad skäl. Det fanns något ursprungligt, välkomnande, ja gästfritt, i Norberg, när jag besökte vår stad första gången. En öppen famn var den fria parkeringen. Kändes som att vara på landet. Har under mina trettio år inte sett någon trafikstörning. Knappt ens en felparkeread bil.

Struntsamma. Nu har NVK:s nye chef bestämt: Norberg ska ha parkeringsvakter!

Vi ska ”lappa” bilar och tjänar stålar. Dessa vakter kommer att cirkulera vid torg, längs Engelbrektsgatan, Kornettgatan eller Ringvägen. Den nye NVK -chefen, säkert en utmärkt person, fattar inte att vi kan hantera ”friheten” att parkera där det passar, inom ”lagens” råmärken. Nix!... Norberg ska inordnas under ”regler” för så anser den nye NVK-chefen att det måste vara. Och förstås, han vill väl göra ett avtryck på sitt nya jobb och dra in lite cash till kommunen.

Annons

Annons

Tja, han värnar nog om sitt skinn. Vad bättre sätt än att introducera lite stryptag? Fjättra oss bybor. Vad bryr han sig? Och kommunledningen ställer sig bakom detta idiotiska förslag. Varför? Jo... vi har förstått att här ligger STÅLAR!

Och vi kan inte ha denna BILANARKI! I Norberg! Här? Förlåt? VAR? Allt funkar ju.

”Ja, ja... nu ja... men tänk... tänk om alla skulle parkera som dom vill!? Hur skulle det se ut då?"

Som idag, vill jag påstå. Lugnt och stilla. Tre bilar felparkerade nånstans. So what?

Alltså, vi Norbergare ska vara stolta över livet här. Vi behöver inte regelryttare som dyker upp, och ska börja detaljstyra Norberg. Vi vet vad som gäller. Har gjort så sen körkort infördes. Vem, eller vilka är det som gnäller på felparkering? Är det månne anonyma ”vän av ordning” som nu ger en röst åt Norberg. Ni vet, dom som gnäller över allting. Anonyma röster, som inte står för sin uppfattning. Inte tusan är det personen på gatan.

Detta är ett korkat och medborgarfientligt beslut. På vilka grunder har det fattats? Har fullmäktige nickat medhåll? Va? Vem har begärt detta? Varför reser sig ingen upp - säger - ”vi behöver inte trafikvakter!”

Att fara ner på byn för att handla, ska inte kunna leda till att man får en böteslapp från ett inhyrt ”vaktbolag”.

Hör upp! REGLER ÄR INTE SVARET. Frihet, ansvar och lösa tyglar är en mycket bättre styrmetod av Norberg.

Annons

Medborgare. Man bävar för nästa steg. Förvisso inte beslutat. Men vi vet hur det funkar. När väl avgifter införs, så har dom en tendens att eskalera (minns moms – infördes 1969 av Socialdemokraterna med LÖFTET att 2,25 procent ALDRIG skulle höjas. Idag är momsen 25 procent).

Framtida avgifter utanför ”Fridas” arena, eller på Icas och Coops parkeringar? Vem vet?

Stoppa eländet nu! Låt oss säga ifrån! Det finns inget mandat från oss väljare i denna fråga. Nog är nog!

Richard Hichens-Bergström

Författare som värnar om frihet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy