Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Demokraternas kritik av NVK är obefogad

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Liane Blom (L).

Bild: Lova Jappevik

Annons

Demokraterna i Norberg (DiN), fortsätter att idiotförklara allt och alla som inte fogar sig i leden. NVK är inte perfekt, men stora förändringar har skett under den här mandatperioden. Inte utifrån förslag som DiN lagt utan delvis på grund av förslag som andra oppositionspartier har lagt. Förbundschefen har fått göra skäl för sin lön. En genomlysning inom NVK har gjorts och en stor omorganisation håller nu på att landa. Från Liberalernas sida så tror vi att förändringsarbetet kommer att leda någonstans.

Annons

Låt mig påminna DiN om att NVK var det enda kommunalförbundet/ verksamheten som föregående år äskade mindre pengar av kommunen. Den enda verksamheten som talade om att kostnaderna måste minska, inte öka. Hur rimmar det med att det pågår miljonrullning? Det här är ren och skär valretorik. Hoppas få låter sig luras.

Annons

DiN hänvisar till ett projekt som kommer att överstiga sin budget. Det har NVK varit tydliga med i direktionen. Vad gäller Engelbrektsgatan så återfanns asbest runt rör som skulle bytas ut. Det finns inga gamla kartor om vad som finns i backen i Norberg. Att pandemin drivit upp priserna inom byggbranschen kan knappast ha gått Demokraterna förbi? Med DiNs logik så skulle alltså vägen lämnats oåtgärdad för att den överskrider budget? Själv skulle jag nog vara tacksam över att slippa asbest i backen om jag bodde på gatan. Rören är mycket gamla och behövde bytas ut.

Alla de projekt som understigit sin budget får ingen mediauppmärksamhet alls. Källskolan i Norbergs utbyggnad underskred sin budget med ungefär en halv miljon. Var är hurraropen för det projektet?

Det finns ingen brist på insyn i NVK. Från Liberalernas sida har vi påpekat vid upprepade gånger att rapporteringen av politiker som sitter i NVK måste bli bättre. Flera andra kommunalförbund blir nu rapporterade i kommunfullmäktige. Problemet är att ingen verkar vilja ta bollen. Hur vore det om till exempel majoriteten – med alla sina arvoderade uppdrag – klev upp ett snäpp och gjorde skäl för pengarna? Det förpliktigar att sitta på viktiga poster.

Annons

Retoriken från DiN går från A-Ö i härskarteknik. Det måste vara jobbigt att vara omgiven av så många idioter? Jag låter mig varken skrämmas eller tystas och kommer fortsätta att tala om vad jag tycker.

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy