Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Tveklöst mest lönsamt att kvarstå i NVK

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mikael Ladman.

Bild: Arkivbild

Annons

Självklart är det en tillgång att till höra NVK. Jag kan inte förstå hur en som Christer Filipsson (DiN) inte kan se det. Men det är klart att om man nu vill kritisera så gör man som han och plockar ut enskilda projekt och bortser från helheten. Det kan även tyda på en viss okunskap i frågan. Troligen har han aldrig jobbat med markarbeten eller rivningar, där kan det komma fram saker som inte varit känt. Då behöver man kanske anlita utomstående som har tillstånd att ta hand om farliga ämnen så som asbest eller andra tillståndskrävande material.

Annons

Annons

Jag tror dessutom att över tid har Norbergs kommun tjänat mycket på att ingå i NVK. Jag hade själv förmånen att ingå i direktionen under en tid som kommunpolitiker. Jag kan minas att man då lämnade överskott till kommunen, och även gjorde projekt som inte skulle blivit gjorda. Utan att granska eller efterfråga, är jag helt övertygad om att Norbergs VA-nät inte skulle vara vad det är idag om kommunen själva skulle ha drivit detta. På den tiden jag var aktiv i kommunpolitiken pratade man om att VA-nätets underhållsskuld var 40 år. Det skulle var intressant att få en höra från de som har kunskap i frågan om vart vi är idag.

Man får verkligen hoppas att Norbergs invånare inte låter sig luras av Christer Filipssons och Demokraterna i Norbergs retorik att kritisera enskilda projekt och inte se till helheten. De skulle leda till stora kostnader för kommunen och att underhållsskulden åter bli åsidosatt.

Mikael Ladman, ombudsman Transport

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy