Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Inte sant att det saknats beslut om gymnasiebudget

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Marino Wallsten (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Jag vet ärligt talat inte vad Shiro Biranvand (V) pratar om. Helt uppenbart är i alla fall att man försöker göra en fråga av ett problem som inte finns, genom att påstå att gymnasiet har stått utan en beslutad budget efter att kommunen tog över det den 1 juli, att det inte finns pengar hos utbildningsnämnden. Det finns ingen sanning i det överhuvudtaget.

Annons

Annons

Kommunfullmäktige har beslutat kring budgetramar, precis som man gör varje år, för årets budget. För gymnasieverksamheten, vuxenutbildning och SFI i egen regi finns 36 727 500 kronor år 2021, 75 328 000 kronor år 2022 och 77 347 000 kronor år 2023. Det beslutet togs i november förra året och gäller alltså allt som tidigare tillhörde NVU, bygger på det underlag vi fick från NVU i förra årets budgetprocess, och som numera finns inom Fagersta kommun.

Beslutet i kommunfullmäktige, §123, 23 november 2020.

När vi tog det beslutet så var det i en uppställning som utgick från den organisation som gällde fram till sista juni, så länge verksamhet fanns kvar i NVU. Det som skett efter 1 juli, när ingen verksamhet längre bedrivs i NVU, är att de budgetposter som beslutats i kommunfullmäktige förts till förvaltningarna. Det gjordes i samband med att man sammanställde delårsrapporten. Så att det blir rätt i den ekonomiska uppföljningen och att verksamheten kostnadsförs på rätt ställe.  

Inga nya pengar, inga pengar som tagits bort. Gymnasiet bokförs numera under utbildningsnämnden, vuxenutbildningen och SFI under kommunstyrelsen. Så jo, det finns en beslutad budget och den har funnits hela tiden för den som orkar läsa handlingarna. 

Annons

Men det är beklagligt när Shiro Biranvand i sin iver att hitta en konfliktyta far med osanna uppgifter och rakt ut påstår att det inte finns en beslutad budget. Trots att det står klart och tydligt i protokollet.

Marino Wallsten (S)

Kommunalråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy