Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Varför fick Norberg p-vakter när bara Fagersta ville ha det?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Putte Dahlström (PNF).

Bild: Arkivbild

Annons

Varför blev det parkeringsövervakning i Norberg?

Svaret är: Ja det kan man undra!

Jag har ägnat lite tid åt att försöka förstå varför vi i Norberg fick någonting som bara Fagersta efterfrågat.

Gången är denna:

Budgetberedningen i Fagersta vill, enligt protokoll september 2020 att Fagersta kommun ska fatta beslut att tillskriva NVK att lösa problem med felparkering i kommunen. Kommunstyrelsen i Fagersta fattar då beslut i december 2020 att just tillskriva NVK i detta ärende. Ärendet behandlas ganska anonymt under våren men en liten fingervisning om att något är på gång dyker upp då man inför i delegationsordningen en punkt som handlar just om parkeringsövervakning.

Annons

Annons

En föraning kanske man också kan kalla det att trafikförordningarna i respektive kommuner ska ses över vilket ju är ett måste om exempelvis parkeringsövervakning kan införas. Direktionen hålls tydligen aningslöst ounderrättad om den ”plogning” som förekommer som behövs för det beslut som ska komma. I augusti dyker det så upp ett ärende och med beslutsförslag om ett svar till Fagersta kommun där en upphandling av en aktör är på gång. Direktionen beslutar enligt förslaget. Observerar att det fortfarande handlar om Fagersta. Så fattas ett beslut på delegation av förbundschef Berggren att man ska upphandla en tjänst inte bara för Fagersta utan också för Norberg. Känns ju logiskt eller hur?

Jag tänker: Vilka i direktionen på Norbergsbänken har yppat, funderat, frågat om Norberg är aktuellt för samma sak? Det vet vi inte, för först den 28 oktober får direktionen för NVK officiellt reda på att beslut om parkeringsövervakning beslutats på delegation redan den 20 september.

Fler än jag kan väl undra hur det hela hamnat på Norbergs hemsidan och hur startdatum blev 15 oktober. Man kan också undra var medlen ska tas (ej självfinansierat) till de 1,4 miljoner som nämns i upphandlingen (delegation gäller bara beslut som ryms inom anslagna medel)

Vi må hoppas att inte flera frågor som är typiska Fagerstafrågor blir Norbergsfrågor.

Jag har förhoppningen att norbergsbänken visar kurage när det gäller den här frågan. Ibland kan det vara bra med en politisk pudel!

Putte Dahlström (PNF)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy