Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Jag vill se större skärpa i kommunens beslut om budget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten kommenterar ordväxlingen på måndagens insändarsida.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Lite halvslött har jag följt ordväxlingen kring frågan om en budget är beslutad eller ej. Har nog uppfattat det som gladiatorernas viftande med träsvärden.

Det bör väl inte finnas någon som helst tvekan i en sådan fråga i en välskött kommun. Det måste ju stå i protokollet. Nu hettar det till. Jag tar fram förstoringsglaset och studerar protokollsutdraget på måndagens insändarsida. 

Annons

Annons

Här påstås beviset finnas för att en budget är beslutad.

Enligt beslutspunkt 25  beslutar man anslå en driftsbudgetram. Bra. Då har man bestämt taket för en budget som antas stå för beslut längre fram. Alltså inget beslut kring den faktiska budgeten. 

Enligt beslutspunkt 26 har man reserverat pengar inför budgetfrågan.

Bra. Då vet vi var pengarna finns när frågan om budgetbeslut kommer upp . Punkt 27 och 28 redogör ytterligare för att pengar har reserverats.

Jag får inte fram något som tyder på att man tagit ett budgetbeslut. Kanske kommunalrådet som sådan har möjligheten att läsa mellan raderna, eller har han inte förstått skillnaden mellan beslutad budgetram, reserverat kapital och beslutad budget. Om jag nu inte fått alltihop om bakfoten så önskar jag med en medborgares ödmjukhet, lite större skärpa i kommunens hantering i diverse frågeställningar. Det hade öppnat för en mer positiv syn på Fagersta kommun och dess ledning.

Observer

Annons

Annons

Till toppen av sidan