Annons

Annons

Annons

Trafiksituationen vid Gunnilbokorset

Insändare
Naivt att tro att en stoppskylt löser problemen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tror att stopplikt vid Gunnilbokorset till och med skulle kunna leda till fler olyckor.

Bild: TT

Annons

Ja, då har Länsstyrelsen beslutat att införa stopplikt vid Gunnilbokorset på länsväg 233 österifrån (från Ramnäs). Då jublas det från flera håll. Men hur skall de hantera skyltningen från väster (från Skinnskatteberg)? Där finns det redan stopplikt. Det förekommer att fordon inte stannar från detta håll heller. Ska det då sättas upp dubbla skyltar om stopp? Nej, att tro att stopplikt från Ramnäshållet löser alla problem är att var naiv.

Annons

Annons

Varför har det blivit sånt fokus på denna korsning just nu? Vi som bor i närheten vet ju att incidenter händer dagligen och att färdas genom korsningen är som ett lotteri om skall bli påkörd eller inte. Korsningens utformning har varit i stort sätt likadan sedan början av 1970-talet. Olyckorna som inträffar variera i tid, men alla olyckor sker under den ljusa tiden på dygnet. Det finns målade ränder i vägen från båda håll på 233 och det är stora varningsskyltar som informerar om korsningen är olycksdrabbad, men ändå färdas trafikanterna i hög fart över korsningen. Så någon stoppskylt gör nog ingen skillnad.

Den konsekvens som blir med stopp från Ramnäshållet är att alla fordon måste stanna. De tunga fordonen får då längre tid att komma igång från stillastående, och vintertid med halka förlängs tiden då de passerar korsningen. Eftersom länsväg 250 har 80 km/timmen så kommer risken för tillbud att öka, det säjer ju sig självt. Trafikverket känner till att korsningen är olycksdrabbad annars hade de inte satt upp varningsskyltar. Men deras oförmåga att fatta beslut innebär att fler olyckor kommer att ske och i värsta fall med dödlig utgång . Ni beslutsfattare på Trafikverket har döden i era händer. Sänk hastighetsbegränsningen omgående i väntat på er utredning om korsningens utformning. Eller vill ni ha 50 år till på er?

Lars Matsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan