Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
(S)löseri med skattepengar måste få ett slut

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Lindgren (DiN) tycker att det är slösaktigt att av kommunen att hyra ett staket när de har ett eget.

Bild: Privat

Annons

26 mars 2020 skedde ett markras i Klackberg vid skidstadion. Norbergs kommun gav NVK uppdraget att spärra av området och NVK hyrde då in staket ifrån Conradssons Schakt & Transport AB. Kommunen äger dock ett eget staket som har använts när festivalen har ägt rum vid Mimerlaven. Och inköp av ett staket som detta går att köpa för betydligt mindre pengar.

Annons

Annons

Den 25 oktober 2021 var kostnaden för inhägnaden uppe i 280 349 kronor. Samma dag på kommunfullmäktige ställde jag frågan till ordföranden i Demokrati- och samhällsutskottet vilken plan det fanns för området. Jag fick inget svar då och har i skrivande stund ännu inte fått något svar. Norbergs kommuns egna staket får fortsätta att damma i Mimerlaven för att hyrda staketet fortfarande används i Klackberg, och summan stiger. Kärnverksamheter som skola, vård och äldreomsorg är i behov av dessa pengar. En kvarts miljon för dessa verksamheter är kanske en droppe i havet men hade kunnat användas till förbättrad mat, arbetsmiljö med mera.

Anna Lindgren, Demokraterna i Norberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy