Annons

Annons

Annons

Norbergs hemtjänst kritiseras

Debatt
Personalens rop på hjälp fastnade hos S

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Christer Filipsson (DiN).

Bild: Privat

Annons

I onsdagens tidning skrev personalen på Björkängen att man skickat brev där man beskrev missförhållandet på arbetsplatsen till politikerna i Sociala utskottet. De anställdas rop på hjälp fastnade hos de socialdemokratiska politikerna och kom därför aldrig till vår kännedom.

Annons

Annons

Vi från Demokraterna har, via media, tagit del av personalens beskrivning av hur personalen inom hemtjänsten och äldreomsorgen tvingas arbeta i en miljö som bränner ut dem. Heltidsresan beskrivs av personalen som en kvarnsten samtidigt som kommunalrådet är stolt över sin resa som hon tillsammans med vänsterpartiet startade redan 2016.

Det hade varit förnuftigare om Socialdemokraterna hade tagit till sig innehållet i den externa verksamhetsöversynen som gjordes 2019. Då hade vi inte haft någon kris idag. Men istället valde man att smutskasta budbäraren inför öppen ridå för att resultatet av verksamhetsöversynen inte passade den dåvarande socialchefen, kommunchefen och den politiska ledningen. 

Idag är socialchef och kommunchef utbytta men den politiska ledningen är densamma. Utredarens beskrivning att ”Personalen anser att ledningen uppfattar synpunkter som kritik och istället vänder på frågorna mot personalen som det vore personalens fel att deras arbetsmiljö inte fungerar som det ska”. En beskrivning som är lika aktuell idag som då.

Kommunalrådet och ledningen i övrigt hänvisar ofta till att man inte får någon information från de lokala samverkansprotokollen. Det kanske inte är så konstigt. Om inte det systematiska kvalitetsarbetet fungerar alls så kanske man skall ställa sig frågan om det också finns brister i hur dokumentationen av lokal samverkan genomförs. Det kanske förs fram åsikter som inte protokollförs på grund av att den som skriver protokollen inte anser att det skall dokumenteras eller att det inte är lämpligt att flagga om. Det vore bäst för kommunen om den politiska ledningen slutar upp med att blunda eller stoppa huvudet i sanden och reagerar på det som vi alla ser. Ett mer tondövt kommunalråd än det vi haft under mandatperioden får vi leta efter. Tur att det är val om tio månader så att vi kan skifta bort Socialdemokraterna.

Christer Filipsson (DiN)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan