Annons

Annons

Annons

Trafiksituationen vid Gunnilbokorset

Insändare
Här kommer en lösning på den farliga trafiksituationen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Region Västmanland och Trafikverket arbetar för närvarande med en lösning av den farliga trafiksituationen i korsningen Lv 233 och Lv 250 vid Gunnilbo. Förslaget till lösning är tydligen att man ska införa stopplikt på Lv 233 från Ramnäshållet.

Gunnilbokorset i Skinnskatteberg.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Annons

Jag vill föreslå att man i stället tittar på en lösning där man inför ”flervägsväjning” i korsningen från alla håll. Det finns en sådan lösning i vägmärkesförordningen där man kombinerar väjningspliktsmärket B 1 med tilläggstavlan T 13.

En sådan lösning skulle innebära att alla trafikanter som närmar sig Gunnilbokorset bör sakta ner farten för att vara beredd på att väja för den bil som kommer först fram till korsningen eftersom den föraren också har rätten att åka in i korsningen först.

Grannarna som bor intill korsningen har ju konstaterat att det körs alldeles för fort i korsningen och jag tror att det skulle kunna få en lösning till försiktighet med denna märkeskombination. Samtidigt skulle den tunga trafiken österifrån ha möjlighet att anpassa sin fart så att man inte behöver stanna strax före korsningen.

Sven-Gunnar Wallin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan