Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Majoriteten undanhöll utredning om SFI

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Kommunalrådet skriver ”det är så trist när den politiska debatten präglas av svartmålande, nu senast när Shiro Biranvand (V) fortsätter på sin inslagna väg med nedsvärtande och försöker misstänkliggöra majoriteten genom att påstå att det undanhållits material”.

Annons

Annons

Jag försöker inte, utan jag vet och påstår att majoriteten har undanhållit utredningsmaterial. Kommunalrådet kämpar med tänder och klor och hänvisar till sex år gamla utredningar, siffror och felaktiga jämförelser från 2015-2016. Han fortsätter med ”det föreslogs redan 2016 och aktualiserades åter under årets budgetberedning, där Shiro Biranvand själv satt med. Därifrån gavs ett uppdrag om att undersöka möjligheterna till att upphandla SFI via en extern aktör och redovisa en kostnadsbild”.

Det är helt sant att budgetberedningen gavs uppdraget att utreda möjligheterna till att upphandla SFI och framför allt redovisa en kostnadsbild. Men intentionen var följande:

1. Kommunstyrelsen uppdrog Välfärd och service att utreda. Chefen för Komvux lämnade uppdraget till rektorn. Rektorn gjorde en utredning, inklusive en kostnadsbild, på 17 sidor. Den lämnades därefter till kommunen som underlag för beslut. Denna utredning har undanhållits för oppositionen helt och hållet. Den fanns varken i handlingar eller nämndes någon gång, alltså  var den hemlig (jag har dock utredningen, vilket jag även nämnde på fullmäktige). Den måste ha diarieförts. Om inte så är det lagbrott i dubbel bemärkelse.

2. Utreda möjligheterna betyder inte  upphandla, enligt mitt förstånd.

Shiro Biranvand (V)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy