Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
En liten förening kan inte bjuda alla på julbord

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hyresgästföreningen svarar på julbordskritiken i en tidigare insändare.

Bild: Arkivbild

Annons

Enligt vår överenskommelse med Skinnskattebergs kommun står det följande: ”Fritidsmedel går oavkortat till hyresgäster i Skinnskattebergs kommuns bestånd med 9 kronor per lägenhet”. Kommunen har för närvarande 200 lägenheter att hyra ut. Det betyder 18 000 kronor per år. Hyresgästföreningen i Skinnskatteberg förvaltar dessa pengar för att anordna aktiviteter som till exempel julbord, resor och gårdsfester. Dessa pengar får inte användas till andra än de som bor i kommunens lägenheter.

Annons

Annons

Insändaren som kallar sig Viola verkar inte förstå detta. Som förening har vi en budget som baserar sig på antalet medlemmar. Skinnskatteberg är en av landets minsta kommuner och följaktligen är medlemsantalet bara 165. Som förening kan vi därför inte göra större utsvävningar, som till exempel julbord till boende hos privata hyresvärdar. Däremot är det hyresgästföreningen som förhandlingspart den som förhandlar fram humana hyror. Utan den möjligheten skulle med största säkerhet hyrorna stiga väsentligt, även för Viola.

Ragnar Eriksson, ordförande Hyresgästföreningen Skinnskatteberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy