Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Inte hot mot yttrandefriheten att påpeka olämpligt språkbruk

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sten Nordström (S).

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Christer Filipsson (DiN), bemöda dig om en konstruktiv och saklig debatt! Den 3 december 2007 inlämnades en motion till kommunfullmäktige i Norberg om Etiska riktlinjer för förtroendevalda politiker i Norberg. Beslut om ett regelverk helt i enlighet med motionen togs den 3 november 2008. Beslutet var enhälligt. De etiska riktlinjerna har senast delgivits alla fullmäktigeledamöter i samband med 2018 års val.

Annons

Annons

Jag har med anledning av regelverket framfört till Christer Filipsson att han gått för långt i sin kritik av det kommunalråd som han själv varit med och utsett för Norberg. Att ett sådant påpekande skulle vara att hota yttrandefriheten och oförskyllt vara att attackera en oppositionspolitiker på öppen gata är helt obegripligt. Jag har gjort på samma sätt ibland när jag påpekat olämpligt språkbruk på fullmäktigemöten. Vem som skrev motionen 2007? – Det var Christer Filipsson själv!

Sten Nordström (S), kommunfullmäktiges ordförande

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy