Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Varför privatisera SFI när S vill stoppa vinster i välfärden?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

”Vi ska ta tillbaka kontrollen över skola, vård och omsorg. Välfärdens profitörer ska bort från den gemensamma”. Detta sades av den nyvalda partiledaren för S, och numera statsminister, på kongressen i Göteborg. Hon fortsatte ”Vi socialdemokrater har gjort vårt vägval. Vi ska stoppa vinstjakten i välfärden. Vi ska ta tillbaka kontrollen".

Retoriken hade mer vänsterprägel än på länge och applåderna visste inga gränser. Ja, det var på kongressen det. Hon beskrev klassisk socialdemokratisk välfärdspolitik, helt enkelt. Vackra ord som gav en känsla av glädje, även till mig som en hårdkokt kritiker av socialdemokratisk borgerlig politik. 

Annons

Annons

Fagerstas kommunalråd var på kongressen och hörde talet med egna öron. Men bara kort tid efter hemkomsten lägger han och partiet i Fagersta SFI (svenska för invandrare) på entreprenad. Hur ska detta agerande tolkas på lätt (S)venska?

Shiro Biranvand (V)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy