Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Striden om ny brandstation

Debatt
S vill inte bygga första bästa brandstation

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lena Lovén Rolén (S) och Fredrik Wigerskog (S).

Bild: Privat, Sara Arvidsson

Annons

Vad säger egentligen Socialdemokraterna, Skinnskatteberg om att bygga en ny brandstation i Skinnskatteberg?

Vi säger följande:

1.Vi säger INTE NEJ till att bygga nytt. Vi säger NEJ till det enda relevanta anbud idag på en totalkostnad på 55 miljoner (minst), 24 miljoner över budget på 31 miljoner.

2.M och SD vill anta det budet och bygga en ny brandstation för 55 miljoner kronor, det vill säga första bästa. Det skulle överstiga budgeten med minst 24 miljoner kronor och en utökad drift varje år med 1,8 miljoner i 30 år.

Annons

Annons

3.Vi drev frågan 2019 om bristande beslutsunderlag men oppositionen (majoritet) sade då nej till våra yrkande om vidare utredning.

4.Vi anser att invånarna ska känna sig trygga i att stora beslut utreds ordentligt.

5.Vi har tagit fram flera referenskommuner som byggt betydligt billigare i nutid (20-30 miljoner). Vi ska inte slösa med våra skattemedel.

6. Skinnskattebergs brandmannakår ska ha en bra arbetsmiljö, men det är inte samma sak som att bygga den dyraste brandstationen/invånare.

7. M och SDs förhastade agerande skulle i en liten kommun som Skinnskatteberg direkt riskera att slå hårt mot andra delar av kommunens verksamhet, exempelvis omsorgen och skolan. Vi har som alla andra kommuner många framtida utmaningar, vi måste tänka hållbart, helheten och klokt, samtidigt.

Fredrik Wigerskog (S), arbetarekommunens ordförande

Lena Lovén Rolén (S), kommunstyrelsens ordförande

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy