Annons

Annons

Annons

Fagersta

Fagersta vill ha mer makt över byggloven – men inte lämna V-Dala

Det är inte längre aktuellt för Fagersta kommun att bryta sig ur Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. Nu vill de istället att de politiska besluten om bygglov ska tas Fagersta. Tove Winqvist Owetz (S) som är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden är positiv till beskedet, men är fundersam över Fagerstapolitikernas tidigare utspel om att lämna nämnden helt.

– Det är onödigt för det skapar osäkerhet och oreda, säger hon till FP.

Text

Marino Wallsten (S) vill att de politiska besluten om detaljplanefrågor ska tas lokalt, istället för i Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd där Tove Winqvist Owetz (S) är ordförande.

Bild: Privat, Sara Arvidsson, Martin Wik

Annons

I oktober flaggade kommunstyrelsens ordförande Marino Wallsten (S) för att Fagersta funderade på att lämna Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. Detta efter klagomål om att dialogen med förvaltningen inte fungerar så bra. Utspelet sågades av Tove Winqvist Owetz (S) som är ordförande i den gemensamma byggnadsnämnden. Hon ifrågasatte om det skulle bli billigare eller bättre för Fagersta att dra sig ur samarbetet. Men Fagersta valde ändå att undersöka ett eventuellt utträde.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på fagersta-posten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan