Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
SD-kvinnor: Minska återfallsrisken för sexualbrott mot barn – inför kemisk kastrering

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Suzana Jessen (SD).

Bild: Privat

Annons

Varje år döms omkring 200 personer för sexualbrott mot minderåriga. 200 oskyldiga barn får sina liv förstörda med livslånga trauman som följd. Vid denna typ av brott är återfallsrisken mycket hög och enligt Niklas Långström, forskare och analytiker, är återfallsrisken ännu hög högre för de som utsätter barn utanför sin bekantskapskrets.

På Sverigedemokraternas landsdagar 2021 motionerade SD-kvinnor om att domstolar ska kunna döma de som begår synnerligen grova sexualbrott mot minderåriga till hormonbehandling - en motion som gick igenom och som numera är en del av Sverigedemokraternas politik. Metoden med att ge hormonbehandling till pedofiler är något som testats på Karolinska Institutet (2020) med goda resultat. Studien visar att de som genomgår en sådan behandling löper mindre risk för att begå nya sexualbrott där riskfaktorer som sexuell dragning till minderåriga och den självskattade risken bedöms vara lägre. Dessa riskfaktorerna hänger samman med olika funktioner i hjärnan, och Christoffer Rahm uppger att han hoppas att metoden kan vara en kemisk nödbroms för män som upplever att de kan skada barn. Denna åtgärd bör därför betraktas som en vårdinsats snarare än ett straff.

Annons

Annons

Förslaget om kemisk kastrering genom hormonbehandling väckt kritiska röster som menar att användandet av behandlingen som tvångsmetod inte är rimligt. Vi vill vända på frågan istället: är det rimligt att de sexualförbrytare som våldtar en oskyldig sjuåring får möjlighet att fortsätta med detta efter avsutten tid, och därmed utsätta ytterligare ett barn? Det kan inte längre handla om frivillighet när du begår en våldtäkt på ett barn som ofrivilligt fått sitt liv förstört. I vårt Sverige ska alla barn vara trygga!

Linda Lindberg, Förbundsordförande SD-Kvinnor

Lena-Karin Lifvenhjelm, Regionansvarig SD-Kvinnor

Suzana Jessen, Virsbo, Distriktsansvarig SD-Kvinnnor Västmanland

Anita Roots, Kungsör, Regionsansvarig SD-Kvinnor Västmanland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy