Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Inte sant att SFI alltid gått med underskott

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Den politiska majoriteten i Fagersta har många skelett i garderoben och far därför hela tiden med osanningar! De höll utredningen om SFI hemlig, på samma sätt som med fastighetsaffären i Kolarbyn. De väntar med att informera oppositionen in i det sista. Den senaste är Jan Johanssons (M) uttalande i Svt Nyheter Västmanland i frågan om SFI. Journalisten säger ”efter flera år av ekonomiskt underskott togs nyligen beslutet att SFI utbildningen i Fagersta ska läggas ut på entreprenad”.

Annons

Annons

Jag menar att reportern inte är påläst! Jan Johansson, vice kommunalråd, säger på ett fräckt sätt att SFI ”alltid gått med underskott. Vi har undrat varför och nu har vi kommit på vad det beror på. Och det är ju så att det bidrag som man har fått från staten är på två år men de pengarna har använts på ett år på NVU”. Han fortsätter ”Då har man haft underskott som ägarkommunerna fått lägga ut för”. Han fortsätter med sin osanna utsaga genom att säga ”de siffror som vi har är de rätta. Det är vi som sitter på budgeten och vet vad som handskas inom gymnasieskolan”.

Det är en falsk uppgift som Johansson kommer med. Pengarna till SFI hamnade på kontot ”flyktingfonden" (med syfte att lära svenska och komma i arbete).

Berätta istället vad fonden användes till. Men både du och jag vet att de inte användes till SFI, eller hur? Enligt protokoll från 2016-12-14 NVU paragraf 65 där Jan Johansson var ordinarie ledamot föreslås en periodisering av intäkterna. Varför blev det ingen periodisering? Är det inte för att majoriteten använde SFI-statsbidrag för att dölja underskott på socialförvaltningens placeringar? Alternativet är att offentligt redovisa hur flyktingfondens medel använts mellan 2015-2021.

Shiro Biranvand (V)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy