Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Stora underskott för SFI när Biranvand (V) var ordförande

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jan Johansson (M), vice ordförande kommunstyrelsen.

Bild: Isabel Lind

Annons

Shiro Biranvand (V) påstår att ”den politiska majoriteten har många skelett i garderoben och far därför hela tiden med osanningar”. ”Den senaste är Jan Johanssons uttalande i SVT-Västmanland i frågan om SFI”.

Prata om många skelett i garderoben, men sanningen är den att när Shiro Biranvand satt som ordförande för NVU 2015 gjordes stora underskott inom SFI. Nämnas kan att kostnaden då låg på över 100 000 kronor per år och elev och den statliga ersättningen var 46 000 kronor på två år. Påståendet av Biranvand att reportern inte är påläst är irrelevant då han ställer en fråga om att lägga ut SFI-utbildningen på entreprenad, vilket jag också svarade på.

Annons

Annons

De siffror som redovisas är riktiga och är ingen falsk uppgift som Shiro Biranvand påstår. Den statliga schablon på cirka 46 000 kronor under två år har gått till SFI-utbildningen på NVU. Om man ser på den faktiska kostnaden för SFI är det lätt att förstå underskottet.

Majoriteten har inte använt några medel för att dölja underskott i något sammanhang och majoriteten har inte använt SFI-statsbidrag för att dölja socialförvaltningens placeringar. De periodiseringar som avses är en fördelning av den statliga schablonen över två år.

Hur de centrala fonderna fungerar beslutas i kommunfullmäktige.

Fagersta kommun har genomfört en organisationsförändring för att anpassa verksamheterna effektivare. Gymnasiet tillhör utbildningsnämnden och SFI och Komvux tillhör kommunstyrelsen.

Kommunfullmäktige beslutade den 22 november att upphandla SFI.

Jan Johansson (M)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy